Hlavní obsah

Teplice - Příbram 1:0Teplice po třech zápasech bez výhry zabraly a porazily Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Mahmutovič 1 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Teplic po třech zápasech poznali radost z vítězství v lize, když dnes ve 25. kole doma porazili Příbram 1:0 díky brance Mahmutoviče ze 31. minuty. Severočeši tak pět kol před koncem ligy ztrácejí bod na třetí Jablonec a čtyř body je dělí od vedoucí Sparty, naopak Příbram se z devátého místa neodpoutala.

Článek

Severočeši po nepříznivé sérii věděli, že s Příbramí nesmí klopýtnout, jestli chtějí hýčkat naději na účast v evropských pohárech. A jako by je před zápasem povzbudila i remízová ztráta vedoucí Sparty v Českých Budějovicích. Tepličtí totiž vůbec nepřipomínali tým, který v posledních dvou zápasech nedokázal skórovat a na výhru čekal dlouhých 24 dní.

Naopak hned od začátku Příbram zkoušeli přehrát pestrou kombinační hrou a nepoznamenalo je ani to, že se tradiční režisér hry Vachoušek při absenci útočníků Doška, Veverky a Vondráška musel vysunout až na hrot k Mahmutovičovi.

Právě souhra nově vytvořeného útočného dua domácím přinesla i gólovou radost ve 31. minutě: Vachouškova kolmice našla rozjetý "bosenský expres" a Mahmutovič při sólovém úniku lehce překonal i brankáře Krbečka. Po více než měsíčním půstu tak Mahmutovič mohl slavit sedmý ligový gól v sezoně. A vzápětí si Vachoušek s Mahmutovičem gólovou spolupráci málem zopakovali, ale bosenskému střelci po chytrém pasu od jeho spoluhráče chyběl k zakončení krok.

Hosty branka nesrazila, na Stínadlech hráli celý zápas s otevřeným hledím, jako by si už byli jistí tím, že se jich boj o sestup už v posledních kolech týkat nemůže. Při nadějných brejkových šancích ještě před inkasovaným gólem zaváhal Rodriguez a po Pilíkově přihrávce se marně natahoval Fantiš.

Příbram se musela obejít bez svého nejlepšího střelce Huni, který začal překvapivě na lavičce. Středočeši v prvním poločase měli problémy i v obraně, hlavně s nažhaveným Mahmutovičem, který mohl slavit čistý hattrick, kdyby lépe umístil svoji hlavičku z malého vápna a pak proměnil sólový únik od levé čáry.

Příbram po změně stran Teplicím už nedala tolik prostoru a zvýšeným tlakem na rozehrávku domácích vyrovnala dění na hřišti. Tepličtí se možná začali bát o těsný náskok a v 57. minutě mohli opravdu za pasivitu pykat, kdyby je nepodržel brankář Slavík skvělým zákrokem proti hlavičce Rodrigueze. Teplice se už tolik do šancí nedostávali, výjimkou byla dorážka Zoubeleho, který však vystřelil vysoko nad branku.

Chystaný závěrečný nápor Příbrami vyzněl do ztracena, pouze střídající Wágner v poslední minutě pocuchal nervy domácím, když po závaru vystřelil těsně vedle. Příbram nezopakovala zázračný finiš jako ve středeční dohrávce s Mladou Boleslaví. Trápení v jejích zápasech s Teplicemi trvá, už pošesté za sebou s nimi nedokázala skórovat a ve vzájemných zápasech získala jediný bod.

FK Teplice - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 31. Mahmutovič. Rozhodčí: Bílek - Handlíř, Kubáň. ŽK: Zoubele, Kalivoda, Verbíř - Rodriguez, T. Pilík, Šmejkal. Diváci: 3301.
Teplice: Slavík - Vidlička (74. Siva), Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Ljevakovič, Matula, Zoubele (71. Kalivoda) - Vachoušek (85. Došek), Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Příbram: Krbeček - Šmejkal, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Borek, Hušbauer, Fantiš (75. Huňa) - Rodriguez, T. Pilík (81. Wágner). Trenér: Marko.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice