Hlavní obsah

Služebně nejstarší hráč opouští Slavii! Trojnásobný mistr jde do Polska

Aktualizováno

Další redukce mistrovského kádru. Obránce Michal Frydrych odchází po pěti letech z fotbalové Slavie. Jeho kroky míří do Wisly Krakov, se kterou podepsal tříletý kontrakt do června 2023. Služebně nejstarší hráč sešívaných odchází po pěti letech, v Edenu získal tři mistrovské tituly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Michal Frydrych.

Článek

Týden před play off Ligy mistrů trochu překvapivá zpráva. Michal Frydrych, služebně nejstarší hráč a trojnásobný mistr ligy, odchází po pěti letech ze Slavie.

„Když jsem přicházel, tak jsem chtěl zažít klubové úspěchy. Ani ve snu mě nenapadlo, že vyhrajeme tři tituly, dva poháry a zahrajeme si Ligu mistrů. Zažil jsem tu spoustu vypjatých zápasů, obrovských emocí a krásných okamžiků, na které budu vzpomínat. Slavii budu navždy přát jenom to nejlepší," slibuje Michal Frydrych na klubovém webu.

Jeho hlavní motivací k odchodu je pravidelná herní vytíženost. „Odcházím z důvodu, že jsem už nějakou dobu patřil mezi náhradníky. Chybělo mi pravidelné herní vytížení a emoce ze zápasů, kde se rvete na hřišti za tým. Už mi to chybělo. Svou roli jsem ale přijal a jsem nesmírně rád, že jsem byl součástí všech týmů, které se tu sestavily," vysvětluje.

„Frýďa je jeden z mála hráčů, který zbyl z doby, než jsme sem přišli my. Ačkoliv poslední dobou nedostával už tolik prostoru, pro mě to byl nesmírně důležitý hráč. Bylo na něj vždy absolutní spolehnutí i ve vypjatých momentech. Když bylo potřeba, vždy svůj post skvěle zastal. Měl obrovské zkušenosti a mohli jsme se o něj opřít," líčí trenér Jindřich Trpišovský.

„Dostal tříletou nabídku ze zahraničí, navíc blízko k rodišti. Měli jsme spolu dohodu, že když dostane zajímavou nabídku, tak mu nebudeme bránit odejít. Navíc mu v létě končila smlouva, dohodli jsme se tak na základě jeho přání. Já mu musím poděkovat, jak svoji roli plnil, nebyla vždy jednoduchá. Jsem rád, že tu zažil úspěchy, na Camp Nou ubránil Messiho, je toho hodně. Příklad pro ostatní hráče, rád bych mu poděkoval," zdůrazňuje Trpišovský.

Frydrych přišel do Edenu v roce 2015 z Baníku Ostrava a za pražský celek odehrál 137 soutěžních zápasů a dal dvacet branek. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě 220 utkání a 17 gólů. Se Slavií získal tituly v letech 2017, 2019 a 2020 a zahrál si s ní i Ligu mistrů.

Reklama