Hlavní obsah

Brabec: Ať si odborníci klidně favorizují Ostravu, my chceme zvednout pohár

Poněkud nemistrovsky se dopachtili za očekávanými třemi body. Fotbalisté Sparty sice dál vedou Gambrinus ligu, v duelu proti posledním Bohemians Praha však museli být vděční za jediný gól, který jim zajistil hubenou výhru. „Představovali jsme si to jinak, podstatné však je, že jsme ukořistili tři body,“ konstatoval zkušený obránce Erich Brabec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Erich Brabec měl spoluhráčům co vysvětlovat...

Článek

V utkání s prvním jistým sestupujícím jste si měli vylepšit skóre. K tomu však jaksi nedošlo.

Já před tím varoval a dokonce v nadsázce říkal, že možná i výhra 1:0 bude dobrá... Představovali jsme si to jinak, podstatné však je, že jsme ukořistili tři body. Jsem přesvědčený, že na konci ligy nebude rozhodovat skóre, ale počet bodů. A těch bu-deme mít víc.

Ale přece jen, hrál první s posledním.

Je těžké hrát proti týmu, který brání v bloku s devíti lidmi. Nechci se s někým srovnávat, ale viděli jste, že s tím má problémy i Barcelona. Nějaké šance jsme si vypracovali, ale zase je neproměnili. Měli jsme být v ofenzívě daleko odvážnější a víc za gólem jít.

Teď už máte před sebou zápas jara v Ostravě. Půjdete se na Baník podívat v pondělí do Ďolíčku?

Tam bude i tak vyprodáno, asi by na nás nezbylo místo... V televizi se ale určitě podíváme, je to náš nejbližší soupeř, proto je důležité ho sledovat.

Věříte, že by Baník mohl na Bohemce ztratit body?

Nejde o to, co čekám. Ostrava šlape, přiklání se k ní také štěstí. Když jí to nejde, pomůže si standardkou. Boj o titul máme pořád ve svých rukou a není nutné se ohlížet na soupeře. Věřím, že Bohemka k pondělnímu zápasu přistoupí zodpovědně a zkusí Baník porazit.

Co říkáte na hlasy expertů, že Ostrava je momentálně lepší než Sparta?

Pokud odborníci tvrdí, že je Ostrava favorit, tak proč ne. My zase vedeme ligu. Pevně věřím, že to vydrží i po třicátém kole a na konci zvedneme mistrovský pohár nad hlavu.

Rozhodne právě váš vzájemný zápas na Bazalech o titulu?

Je to možné. Potom však ještě budou zbývat tři kola, což je hodně.

Jaký výsledek by byl v Ostravě pro Spartu dobrý?

Výborné by samozřejmě bylo, kdybychom vyhráli. Za určité konstelace však může být i remíza dobrá.

Reklama