Hlavní obsah

Kladnu proti Slovácku pomohlo i studium egyptského fotbalu

KLADNO

Zápas, který nakonec možná rozhodl o tom, který tým se v české nejvyšší fotbalové lize udrží a který naopak doprovodí střížkovské Bohemians Praha do druhé ligy. Takový duel se v neděli odpoledne odehrál v Kladně, kde domácí porazili Slovácko 1:0 a v tabulce na úkor svého soka opustili sestupové vody. Tam naopak zahučel tým vedený poprvé koučem Miroslavem Soukupem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalisté Kladna se radují z výhry nad Slováckem

Článek
Fotogalerie

Na stadiónu Františka Kloze to byl tuhý boj, který se oku fotbalového fanouška ani moc v prvním poločase líbit nemohl. Nicméně právě v první půli padla po hlavičce gruzínského útočníka v kladenském dresu Dimitri Tatanašviliho jediná branka utkání. Ta v konečném zúčtování sesunula Slovácko na předposlední sestupovou příčku.

„Cítím velké zklamání. Utkání se mi nehodnotí dobře, prohráli jsme a dostali se na sestupovou příčku. Celý týden jsme se připravovali na to, jak na nás Kladno bude hrát. Bohužel ale zejména v první půli jsme mohli dostat více než jen jednu branku,“ mínil trenér Slovácka Soukup.

Na lavičce Zelenka i Švancara

Velké překvapení vyvolal kouč hostí svým rozhodnutím už před začátkem duelu, když jen na lavičce nechal ostřílené špílmachry Lukáše Zelenku a Petra Švancaru, kteří se nakonec do zápasu dostali až v jeho průběhu. „Nepostavil jsem je od začátku, protože jsem hlavně v první fázi utkání očekával spíše boj než fotbal. To se navíc potvrdilo,“ řekl Soukup.

„Nabádal jsem hráče, aby si uvědomili, že nejde o život, ale jen o tři body. Těžko ovšem ovlivním to, aby fotbalista přihrál spoluhráči na pět metrů a neposílal míč při tom do autu,“ bědoval nad fotbalovými nepřesnostmi svých svěřenců Soukup. „V týmu mám hráče, kteří dokážou přihrát, ale míč nevybojují. Pak tam jsou ti, co míč vybojovat dokážou, ale už ho nepřihrají,“ zoufal si trenér Slovácka.

Pod drobnohledem Egypt 

Ač mohla kouče Kladna Stanislava Procházku těšit po utkání cenná výhra, vadilo mu, co si o sobě před veledůležitým duelem přečetl v médiích. „Že nejsem typ moderního trenéra. Na nedělní zápas jsem se ale připravoval tak, že jsem viděl posledních devět utkání Slovácka a podíval jsem se i na zápasy egyptského národního týmu, abych věděl, s čím na nás soupeř nastoupí. Do novin to ale vykládat nemusím,“ rozčiloval se Procházka a poukazoval na nedávné působení trenéra Soukupa egyptské dvacítky, jejíž hru před zápasem proti Slovácku také proto studoval.

A jak vidí oba trenéři záchranářské boje, které čtyři kola před koncem naplno propukly? „Psychickou výhodu má Kladno, s lepším svědomím mohou jet do Teplic spíš, než my do Boleslavi. Šance je pro všechny tři týmy ale stejná. Ve hře je stále dvanáct bodů,“ myslí si Soukup. „Nehoním Slovácko, ani České Budějovice, já honím Kladno. Pod sebou máme dva mančafty, a jdeme dál,“ ukázal pragmatický přístup kouč Procházka.

Reklama

Související témata: