Hlavní obsah

Baník vyhrál na Bohemce pošesté v řadě a dotáhl se na Spartu

PRAHA

Fotbalisté ostravského Baníku vyhráli v pondělní dohrávce 26. kola české nejvyšší soutěže 1:0 na půdě vršovických Bohemians 1905. Je to již jejich šestá výhra za sebou. Slezané se díky ní opět bodově dotáhli na vedoucí Spartu, kterou za týden přivítá v ostře sledovaném duelu na Bazalech.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Adam Varadi (vlevo) oslavuje branku Baníku na hřišti Bohemians

Článek
Fotogalerie

Žhavý aspirant na titul ostravský Baník si ve vršovickém Ďolíčku dával hodně načas, aby ukázal, jak se hraje o první místo. Hosté skórovali z první velké příležitosti, kterou si fakticky vypracovali až ve 38. minutě. Mladík Slezanů Matěj Vydra centroval z levé strany, obránce domácích Jan Štohanzl si v hlavičkovém souboji počínal nedůrazně s Adamem Varadim, který hlavičkoval přesně k pravé tyči Sňozíkovy brány.

Vyrovnat mohl před zaplněnými ochozy hned vzápětí opět Štohanzl. Ten ale tváří v tvář brankáři Baránkovi přestřelil ostravskou bránu a své zaváhání z předešlé akce tak neodčinil. Baník tak odcházel do kabin s vidinou, že svou sérii pěti vyhraných zápasů v řadě prodlouží i po utkání na stadiónu u Botiče.

Ani po přestávce nic nenasvědčovalo tomu, že by hosté měli z Vršovic odjet s prázdnou. Tempo hry uvadlo, a tak si alespoň tábory fanoušků obou klubů díky připravené choreografii dávali najevo své sympatie. Jak Baník tak i Bohemians 1905 totiž aktuálně řeší budoucí existenci svých stadiónů.

Po hodině zápasu se do zajímavé šance mohl dostat střídající čtyřícátník Slezák, brankář Baníku Baránek však situaci vyřešil bez problémů. Ještě větší příležitost měl k vyrovnání Bálek, ani on ovšem při svém pokusu úspěšný nebyl. O velký vzruch se v závěru zápasu postaral trenér domácích Pavel Hoftych, jenž vehementně nesouhlasil s faulem Cissého, za což byl kouč Klokanů vykázán na tribunu. Bohemka se ještě snažila vstřelit gól, ten však již nepřišel. Zvýšit naopak mohli i hostě, Neuwirth však v stoprocentní šanci selhal a přestřelil.

Bohemians 1905 - FC Baník Ostrava 0:1 (0:1)
Branka: 38. Varadi. ŽK: Ibragimov - Vydra. Rozhodčí: Jílek, Ubias, Košec. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Bohemians 1905: Sňozík - Rychlík (67. Bálek), Csech, Nikl (31. Slezák), Jindřišek - Ibragimov, Lukáš, Kaufman, Cissé, Štohanzl (77. Roth) - Škoda.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Wojnar (78. Greguš), Marek, Lička - Vydra (90. Zeher), Varadi, Mičola (88. Kraut).

Reklama

Související témata: