Hlavní obsah

Slavia měla zálusk na Daridu! Kluby se nebyly schopné dohodnout

Berlín

Přemýšlejí, jak se vyrovnat s výraznou finanční ztrátou, kterou jim způsobilo vyřazení v play off Ligy mistrů. Sešívaní přitom v přestupním termínu mysleli vysoko. Fotbalová Slavia mimo jiné zkoušela získat i reprezentanta Vladimíra Daridu. Neúspěšně. „Zatím nepřišla tak výjimečná a zajímavá nabídka, aby mě dostala z Berlína,“ říká bývalý záložník Plzně, který v týdnu prodloužil smlouvu s Hertou. Kdo ví, jak by s ním v sestavě Slavia v bitvách s Midtjyllandem dopadla...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy s Anglií a Severním Irskem

Článek

Bývalý lídr plzeňské Viktorie do Slavie! Jednalo by se o senzační transfer. K jeho realizaci ovšem nedošlo.

„Kluby nebyly schopné se mezi sebou domluvit na výši odstupného. Měl jsem ještě na rok smlouvu v Berlíně a Slavia by asi nebyla schopná mě z ní vyplatit. Tudíž na žádné moje přemýšlení o odchodu ani nepřišlo," potvrzuje Vladimír Darida v rozhovoru pro agenturu Chovanec Sport Agency, která ho zastupuje, že v létě laso od českého mistra dostal.

V létě kolem něj kroužily také další celky z ciziny. Na návrat domů zatím nepomýšlí.

„Uvidíme, zatím jsem v zahraničí spokojený. Dokud budu hrát a budu cítit, že jsem pro klub přínosem, tak tady budu chtít zůstat," líčí opora české reprezentace.

Dostal smlouvu podle představ

Hertha je jeho klubem od roku 2015. Délka nového kontraktu nebyla specifikována.

„Myslím si, že to není moje poslední smlouva. Třeba budu moct pokračovat dál v Hertě, nebo uvidíme, co se naskytne. Nyní jsem rád, že jsem dostal kontrakt na dobu, jakou jsem chtěl," pochvaluje si Darida.

Hertha má navíc velké ambice.

„Momentálně máme sponzora, který je schopný zainvestovat do velmi drahých hráčů a myslím si, že časem se ukáže, že to je správný krok, který nás posune mezi přední kluby," věří český záložník.

Reklama

Související témata: