Hlavní obsah

Debut v reprezentaci, zahraniční angažmá. Jemelka si plní sny

Olomouc
Aktualizováno

Jeho kariéru v poslední době posouvají velké události. Nejprve debut v národním týmu, teď první zahraniční angažmá. Olomoucký obránce Václav Jemelka bude do konce sezony hostovat v Lovani. Belgický klub má i opci na přestup pětadvacetiletého fotbalisty. Ještě před odchodem však stihl se Sigmou prodloužit smlouvu do roku 2024.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jemelka při tréninku před přípravnými zápasy s Austrálií a Nigérií.

Článek
Fotogalerie

Odchovanec Sigmy byl v posledních letech jednou z hlavních opor olomouckého týmu, za který v první lize odehrál 92 utkání, vstřelil šest gólů a přidal dvě asistence. V aktuální sezoně Václav Jemelka vytvořil spolehlivou stoperskou dvojici s navrátilcem Romanem Hubníkem. Spolu nastoupili i za improvizovaný reprezentační výběr v zářijovém zápase Ligy národů proti Skotsku.

„Vašek se přes dorost a béčko vypracoval v kvalitního ligového obránce. Pro Sigmu odvedl cenné služby. V poslední době si velmi přál vyzkoušet zahraniční angažmá, které si bezesporu zaslouží. Přejeme mu hodně štěstí. V Sigmě bude mít vždy dveře otevřené," říká na klubovém webu sportovní manažer Ladislav Minář.

Oud-Heverlee Lovaň se po osmi kolech nachází na 6. místě belgické nejvyšší soutěže zaručující boj o Evropskou ligu. V tabulce se zatím drží i před belgickým gigantem Anderlechtem Brusel. Klub z centrální části Belgie vlastní thajská společnost King Power, pod kterou patří i anglický Leicester.

„Po dlouhé době odchází hráč z našeho A-týmu do kvalitní evropské soutěže v západní Evropě. Belgická liga má vynikající renomé. Lovaň je ambiciózní klub, ze kterého může pro Vaška vést cesta ještě na věhlasnější adresu," poukazuje Minář.

V Lovani si od Jemelky hodně slibují. "Jako levonohý střední obránce má zajímavý profil. Už v České republice ukázal, co může nabídnout. Doufáme, že s naším klubem může udělat další krok," věří sportovní ředitel belgického celku Wim De Corte.

Reklama

Související témata: