Hlavní obsah

Sparta si pojistila kanonýra! Juliš se jí upsal na další tři roky

Praha
Aktualizováno

Statečně se pere s osudem, který mu během kariéry naservíroval řadu vážných zranění. A je odměněn. Lukáš Juliš podepsal s fotbalovou Spartou nový kontrakt. Pětadvacetiletý útočník, který je momentálně nejlepším střelcem ligy, bude na Letné působit do roku 2023.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Juliš ze Sparty Praha během utkání.

Článek

Kdyby se o víkendu během utkání s Jabloncem lehce nezranil, už by byl povolán do reprezentace a mohl se chystat s národním týmem na Kypru.

"Jeho nominaci jsme měli připravenou, bohužel se Lukáš zranil. Tudíž jsme ho nemohli vzít," lituje trenér Jaroslav Šilhavý.

Letenský střelec se tak mohl věnovat prodloužení smlouvy se Spartou.

„Jsem hrozně šťastný. Pro mě obrovská vzpruha. Po tom, co jsem si za poslední dva tři roky zažil, jsem ani nečekal, že by se tohle mohlo stát," kvituje Lukáš Juliš na klubovém webu po podpisu nového kontraktu.

"Jsem hrozně spokojený. Od začátku hlavně vyhráváme, a když Sparta vyhrává, je jasné, že útočník dává góly. Doufám, že to tak bude pokračovat," přeje si odchovanec letenského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Juliš dává gól v Brně.

Z jarního hostování v Olomouci si přinesl náramnou formu. Šest gólů v šesti zápasech. Taková je aktuálně Julišova bilance na startu nové sezony. Sparťanský odchovanec se trefil proti Brnu, Zlínu, Příbrami, Jablonci a dvakrát právě proti Sigmě.

Juliš poprvé nakouknul do áčka v sezoně 2013/14, kterou Sparta ověnčila ziskem titulu i domácího poháru. Lukáš odehrál pět ligových zápasů a na hřišti Baníku Ostrava vstřelil svůj první gól.

O dva roky později už se u fanoušků zapsal výraznějším písmem. Svými trefami pomohl Spartě na cestě do čtvrtfinále Evropské ligy. Nejprve vstřelil vyrovnávací gól na hřišti řeckého APOEL v posledním zápase skupiny. O dva měsíce později jedinou trefou rozhodl první zápas jarního play off proti Krasnodaru doma na Letné. V osmifinále soutěže pak přidal gól na hřišti Lazia Řím.

Vedle Olomouce hostoval Juliš také v Bohemians 1905. V první lize odehrál celkem 78 zápasů a vstřelil 23 branek.

Reklama

Související témata: