Hlavní obsah

Noc plná stresu. Posila Sparty se těsně nestala českým De Geou

Posila last minute se vším všudy. Zákulisní zdroje měly přesné informace. Fotbalová Sparta na svém webu potvrdila, že záložníka Davida Pavelku z turecké Kasimpasy minulý týden získala pouhé dvě minuty před uzávěrkou přestupního období. Transfer byl dokončen v šibeničním čase 23:58, letenský odchovanec si během klíčové noci vytrpěl své a jasno měl až chvíli po půlnoci. Reprezentant už je v Praze a převzal vysněný rudý dres s číslem osm.

Foto: sparta.cz

David Pavelka už je na Letné zase doma...

Článek

Uzávěrka přestupů už taková dramata přináší.

Třeba před pěti lety se stal legendou krach transferu brankáře Davida de Gey z Manchesteru United do Realu Madrid. Všechno bylo domluveno, jenže dokumenty stvrzující přestup se v poslední chvíli někde zbrzdily. Obchod za obrovský balík peněz, 29 milionů liber, neslavně padl. Gólman zůstal Rudým ďáblem dodnes.

David Pavelka si zhluboka oddechl, že se nestal českým De Geou.

„Noc, kdy se můj přestup realizoval, byla náročná. Musím říct, že jsme to sdíleli s celou rodinou, protože jsme byli na dovolené mimo Istanbul. Kvůli současné situaci jsme před tím neměli dovolenou, tak jsme ji dostali později. Byli jsme na telefonu, stres, pořád se řešily detaily, papírování a aby bylo vše legislativně správně," líčí letenský odchovanec pro klubovou televizi v prvním rozhovoru po návratu do Sparty.

„Poslední minuty byly příjemné, protože mi volali kluci z nároďáku. Měli jsme videohovor s Bořkem (Dočkalem), s Pavlem Kadeřábkem a kluky, kteří tam byli ze Sparty. Čekali jsme společně, jestli to klapne nebo ne. Zprávu, že vše klaplo, jsem dostal asi až šest minut po půlnoci," usmívá se Pavelka.

Tělo bylo v Turecku, hlava v Praze

V Kasimpase mu běžel poslední rok smlouvy. Byl ovšem rozhodnutý, že jeho cesta povede zpátky do Sparty. Ať už v končícím přestupním období, případně ve dvou následujících.

„Měl jsem to tak nastavené. I když v Turecku nám nic nechybělo. Měl jsem v klubu dobrou pozici. Cítil jsem ale, že návrat do Sparty chci a hrozně moc," líčí zásadní volbu.

„Dělali jsme pro přestup maximum už koncem května a začátkem června. I v klubu jsem s nimi takhle jednal a říkal jim to narovinu. Myslím si, že kdybych zůstal, rok by byl pro mě hrozně obtížný. Tělo tam bylo, ale hlava byla tady," kvituje Pavelka, že se nakonec přece jen stal znovu sparťanem.

Reklama

Související témata: