Hlavní obsah

Jarolím ve Slavii definitivně skončil, jeho dočasným nástupcem se stal Petrouš

PRAHA

V sobotu vedení fotbalové Slavie odmítlo rezignaci trenéra Karla Jarolíma, kterou kouč po výprasku na Slovácku sám nabídl. Lodivod týmu zmítajícího se v problémech však přesto během středečního tréninku oznámil hráčům, že ve funkci končí. Slavia je momentálně až na dvanáctém místě ligové tabulky s nepříjemnou bodovou ztrátou na příčky zajišťující evropské poháry. Dočasným Jarolímovým nástupcem se stal jeho asistent Michal Petrouš.

Foto: slavia.cz

Michal Petrouš dočasně převzal ve Slavii trenérskou štafetu po Karlu Jarolímovi

Článek

Čtyřiapadesátiletý Jarolím už dnes nevedl ani trénink slávistických fotbalistů. Pouze zašel za staršími hráči do kabiny a oznámil jim, že ve funkci trenéra definitivně končí. Stejné rozhodnutí poté oznámil i vedení klubu, které ho přitom při poslednmím sezení v sobotní noci ve funkci potvrdilo až do reprezentační přestávky, kdy se chtělo situací důkladně zabývat.

Jarolím na ukončení smlouvy trval

"Nejsem přítelem unáhlených řešení a už teprve ne kolotočů, ktzeré Slavia na jaře zažívala. Odvoláme Jarolíma, jmenujeme nového trenéra a co když v pátečním prologu k jedenáctému ligovému kolu s Plzní prohraje? Budeme ho také odvolávat? To by byly kroky, jež by odporovaly mé filosofii a plánům, s nimiž jsem do Slavie přišel," řekl pro Sport.cz generální ředitel Slavie Miroslav Platil.

Ve středu mu však nezbylo než s požadavkem Karla Jarolíma souhlasit a dohodnout se s ním na ukončení smlouvy. Vedením mužstva byl do konce podzimu pověřen dosavadní Jarolímův asistent Michal Petrouš.

Karel Jarolím své trenérské angažmá ve Slavii odpískal sámfoto: ČTK/René Volfík

„Přestože vedení klubu o víkendu odmítlo rezignaci Karla Jarolíma, trenér se ve středu rozhodl ve své funkci skončit. V práci nadále pokračuje realizační tým, Michal Petrouš přebírá funkci hlavního trenéra, povede čtvrteční předzápasový trénink,“ glosoval další zvrat ve slávistickém táboře ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

„Trenér Karel Jarolím to odůvodnil tím, že na svém odchodu trvá, protože mediální tlak na jeho osobu narušuje pracovní klima v týmu a neumožňuje jeho plné soustředění na přípravu na utkání,“ dodal slávistický tiskový mluvčí.

Petrouš jako dočasné řešení

Jako o dočasném nástupci se spekulovalo i o Františku Ciprovi, jenž mužstvo vedl v závěru letošního jara. Tehdy Jarolím rovněž skončil a Cipro místo něho usedl na trenérskou lavičku.

"Nesmysl," popřel podobné informace Ondřej Zlámal a potvrdil, že volba padla na čtyřicetiletého Michala Petrouše, jenž povede mužstvo až do skončení podzimu. Petrouš v minulosti za Slavii hrával, působil i v Bohemians, Viktorii Žižkov, Hradci Králové, Chebu a Plzni. Jako trenér začínal u plzeňské rezervy, vedl Čelákovice a letos v létě přišel jako Jarolímův asistent do Slavie.

Přijde do Edenu Dovalil?

Slavia bude mezitím jednat o Jarolímově nástupci, který se mužstva ujme v zimní přestávce. Jako nejpravděpodobnější se jeví příchod Jakuba Dovalila, o kterého měla Slavia velký zájem už na jaře a opakovaně pak v létě. Šéf českého fotbalu Ivan Hašek však byl tehdy rezolutně proti. Neblahá zkušenost s odchodem Vítězslava Lavičky od jedenadvacítky do Sparty v průběhu dobře rozehrané kvalifikace byla příliš varovná.

Teď má ovšem Slavia opětovný zájem. "Jsem spekulacemi trochu zaskočený. Teď se plně věnuji jedenadvacítce, kterou čeká baráž s Řeckem a na podobné úvahy nemám čas, ani myšlenky," reagoval Dovalil.

V zákulisí ovšem padají i další jména. Mluví se o extrenérovi české reprezentace Petru Radovi, o Dušanovi Uhrinovi mladším, jenž předčasně skončil na Kypru, ale také o Stanislavu Levém.

Reklama

Související témata: