Hlavní obsah

Teplice testují Jungra, setrvání Vachouška s Lukášem je nejisté

TEPLICE

Se třicetičlenným kádrem zahájili přípravu na ligové jaro fotbalisté Teplic. V kabině se už brzy ráno hlásil i Marek Jungr z Vlašimi, který přišel na měsíční testování s výhledem na možný přestup, naopak z podzimního kádru zatím nikdo neodešel. Kromě toho Teplice testují i Egona Vůcha z třetiligové Hlavice. Do přípravy se zapojí i zkušení třicátníci Štěpán Vachoušek s Petrem Lukášem, jejich budoucnost je ale zatím nejistá. Vyplývá to z vyjádření představitelů klubu.

Článek

Zimní příprava začala žlutomodrým nezvykle brzo. Část hráčů se hlásila na stadionu už po sedmé hodině a tato povinnost se týkala i dvou drobných mladíků, kteří byli v teplické kabině poprvé. Devatenáctiletý Vůch a třiadvacetiletý Jungr mají být posilami především do záložní řady. "Jsou to hráči do zálohy, především na její kraje, chceme tam mít vhodné typy. Oba jsou techničtí, rychlí a potenciál v sobě mají. Uvidíme, jak se srovnají s ligovými nároky," řekl dnes novinářům trenér Jiří Plíšek.

Jungr je v Teplicích zatím domluvený na měsíčním hostování. "Sledujeme ho už delší dobu, už od chvíle, kdy byl ve Spartě. Ta zkouška může trvat 14 dnů, ale taky dva měsíce, než se rozhodneme," řekl ředitel klubu František Hrdlička.

Že se vedení Teplic snaží kádr dál omlazovat, bylo patrné už z pohledu na hráče trousící se do kabiny. Z hostování v Čáslavi se vrací David Jablonský a z Ústí nad Labem Martin Jindráček, vlastní dorost zase dodal mladíky Krátkého, Česláka, Láchu a Moulise.

Vachouškova budoucnost se bude řešit

Kromě nich se z hostování ve Spartě vrací i Vachoušek, jeho budoucnost je ale pořád nejistá. "Má tu smlouvu do 30. června a budeme řešit jeho budoucnost, jestli chce odejít do zahraničí. Předpokládám, že se to vyvrbí během ledna a února," řekl ČTK Hrdlička. Podobné je to i s někdejším kapitánem Lukášem, který byl v úvodu podzimu po špatných výkonech přeřazen do béčka. "Do přípravy se zapojilo 30 hráčů a na konci ledna se bavme o tom, kdo odejde," uzavřel Plíšek.

První týden přípravy stráví Teplice v domácích podmínkách, 10. ledna vyrazí za německé hranice do Altenbergu na kondiční soustředění a vrcholem přípravy bude týdenní pobyt na Kypru. Ligové jaro zahájí 27. února v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata: