Hlavní obsah

Řepka podepsal i tahák na písemku

PRAHA

Tomáš Řepka je zřejmě českým rekordmanem v podepisování knih. V úterý v podvečer za necelé dvě hodiny podepsal v knihkupectví Dobrovský v obchodním centru Arkády na Pankráci na 600 výtisků svojí zpovědi Rebel a k tomu šály, plakáty, dresy, trička, i jedno dívčí bříško... Zájemci na autogram čekali od 14 hodin, tedy dvě hodiny před začátkem autogramiády a fronta se táhla téměř až ke vchodu do metra. A byla stále nekonečná.

Foto: Karel Felt, Právo

O autogram Tomáše Řepky byl v knihkupectví Dobrovský na Pankráci obrovský zájem.

Článek

Jediné, co stihl, bylo usrkávat stydnoucí kávu... „Ruka nebolí. Dělám to pro svoje fanoušky, vždyť třeba tenhle kluk sem jel čtyřicet kilometrů, jen aby koupil knížku pro sebe a kamarády a nechal ji podepsat,“ říkal směrem k odcházejícímu mladíkovi.

Věnování převorovi, autogram na dupačky

Oči mohla nechat na kapitánovi Sparty dvouletá holčička, která byla sotva vidět přes stůl a nechtěla k němu už nikoho pustit. To o rok starší Hugo s Řepkou žertoval a dělali na sebe grimasy. Jemu se od něj zas nechtělo po společné fotce. Řepku hned tak něco z míry nevyvede, ale když přišla pohledná dívka s poněkud pomuchlaným papírkem, zvedl tázavě obočí: „To je co?“ Odpověď ho překvapila: „Tahák na ekonomiku. Pro štěstí,“ pravila dívčina. Fotbalista jen pokrčil rameny a podepsal...

Ke kuriózním věnováním patřilo i to převorovi Břevnovského kláštera. „Alespoň to budu mít nahoře dobrý,“ pravil Řepka a svižně psal další a další věnování, jedno dokonce i slávistovi Mirkovi a další Filípkovi na sparťanské dupačky. I s pětistovkou knížek v rámci pondělního křtu a autogramiády pořádané nadací Rakovina, věc veřejná, podepsal víc než tisíc knížek. „Žádné přestupní lístky, to jsem uhlídal,“ smál se.

Možná znovu se Žilinou

Teď si nějaký čas od podpisování odpočine. Ve středu odpoledne letí Sparta na další přípravu za teplem do Dubaje. Pod nejvyšší stavbou světa, 828 m vysokou věží Burdž Chalífa se už ve čtvrtek odpoledne utká na turnaji MatchWorld Cup 2011 s vítězem Íránského poháru Persepolisem a o dva dny později s ruským šampiónem Zenitem Petrohrad. O umístění na turnaji, kterého se zúčastní ještě Šachtar Doněck s Tomášek Hübschmanem, Žilina nebo domácí Al Hilal, se hraje 26. ledna.

Kouč Jozef Chovanec s sebou bere 26 hráčů, včetně nové posily Léonarda Kweukeho, který přestoupil v úterý z Dunajské Stredy, údajně za necelé dva milióny euro, a záložníka Martina Abenym, který přišel na roční hostování ze stejného klubu. „V Dubaji budeme samozřejmě nejen hrát, ale dál hodně trénovat. Cílem ale je hrát už zápasy s kvalitními soupeři a dostávat se do herního rytmu,“ řekl generální sportovní manažer a kouč Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: