Hlavní obsah

Sparta je ideální soupeř, těší se Limberský. Lídr se nadopoval v Glasgow

Odpočatí a nerozehraní proti vytíženým. Takový je nedělní šlágr fotbalové ligy, v němž na sebe poprvé během podzimu narazí týmy z velké trojky. Fotbalisté plzeňské Viktorie přivítají pražskou Spartu. Letenští se stoprocentním ziskem vedou tabulku, Viktorka na ně ztrácí pět bodů. Plzeň na druhou stranu doma v lize porazila Spartu čtyřikrát za sebou a neprohrála s ní tady desetkrát po sobě od srpna 2011. Hraje se od 18:15, zápas vysílá O2 TV Sport, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha a David Limberský z Viktorie Plzeň.

Článek

Déle než měsíc nesehráli soutěžní zápas. Naposledy 4. října remizovali v Olomouci. Pak jen čekali a čekali. A teď je čeká rovnou jeden ze šlágrů podzimu.

„Pauza byla dlouhá. Celý rok je hodně specifický a jsme rádi za každý zápas. Navíc jde o jedno z největších utkání, které se u nás hrají. Hlavně si přejeme uhrát stejný výsledek jako v květnu," poukazuje obránce David Limberský na klubovém webu na domácí výhru 2:1.

„Na restart se velmi těšíme. Hrajeme doma po delší pauze, navíc ještě se Spartou... Věřím, že budeme kvalitně připraveni. Budeme mít obrovskou motivaci vyhrát," přidává se trenér Adrian Guľa.

Forma Viktorie je velkým otazníkem. „Myslím, že jsme potrénovali dobře. Hlavně si ale uvědomujeme, že potřebujeme vyhrávat a věřím, že Sparta je ideální soupeř, abychom nastartovali nějakou šňůru. Máme kvalitu na to ukázat, že chceme bojovat o nejvyšší příčky," ujišťuje Limberský.

Oslabená, ale povzbuzená

Spartě ve čtvrtek v Evropské lize proti Celtiku chybělo hned devět hráčů. Přesto kouč Kotal šetřil třeba Dočkala s Krejčím starším právě na neděli.

„K některým změnám v sestavě došlo na poslední chvíli, třeba v obraně jsme takhle nehráli ani jednou. Tým je ovšem našlapaný, měli jsme dva dny dát se do Plzně dohromady. Nebál bych se," říká letenský navrátilec David Pavelka.

Sparta může být po čtvrtku unavená, na druhou stranu povzbuzená.

„Náš program je nabitý. Návrat v pátek k ránu, hned v neděli další těžký zápas. Věřím, že vítězství nad Celtikem pro nás bude povoleným dopingem, psychickou vzpruhou. Po dvou porážkách nám hodně pomůže. V Plzni nás ovšem čeká úplně jiný zápas. Ona i my moc dobře víme, o co půjde," chystá se Václav Kotal na Viktorku.

„Upřímně, není pro nás ideální, že jsme neměli dlouho ostrý zápas a Sparta bude rozehraná... Situace je specifická, každý si v ní může najít pozitiva a negativa. I tak věřím, že jsme odpočatí a zápas zvládneme," nebojí se Limberský.

Sparta se pokusí zlomit své plzeňské prokletí. „Po Celtiku nebyl čas oslavovat, před Plzní jsme měli na přípravu dva dny. Až po ní si během reprezentační pauzy můžeme odpočinout," avizuje útočník Lukáš Juliš, autor čtvrtečního hattricku.

Reklama