Hlavní obsah

Trenér Bohemians 1905 Hoftych má po soustředění již jasno o sestavě

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 se dnes vrátili z herního soustředění v Senci, kde si trenér Pavel Hoftych již udělal jasno o sestavě pro úvodní jarní kolo první ligy. Při výhře 2:1 nad Nitrou a porážce 0:1 se Zlatými Moravci si zároveň vyzkoušel varianty na různé posty a tvrdí, že tým je na dobré cestě.

Článek

Liga startuje už za 14 dní a v úvodním jarním kole zavítají Bohemians na hřiště Slovácka. "Už teď ale mám jasno o sestavě, která by měla nastoupit. Tedy pokud se samozřejmě nestane něco nepředvídatelného. Kostra mužstva je jasná. Jsme na dobré cestě," řekl Hoftych pro klubový web. "Kádr máme stabilizovaný. Cítím, že do něj není potřeba dělat zásahy. Spíš chceme hráče, kteří tu momentálně jsou, posunout dál tak, aby z toho těžila celá Bohemka," dodal.

Na Hoftychově rozhodování o sestavě zřejmě nic nezmění ani fakt, že předpokládaný člen základní sestavy Jiří Kaufman nemohl na Slovensko kvůli zdravotním problémům odcestovat. "Je nepříjemné, že s námi nebyl, ale horší by bylo, kdyby neabsolvoval větší část přípravy. On se připravoval poctivě a natrénováno má. Tenhle týden by mu neměl v sezoně chybět. Alespoň jsme si mohli vyzkoušet více alternativ na jeho post. Vytvořili jsme si takový zásobník středních halvů," uvedl Hoftych.

Příjemnou změnou byla přírodní tráva

Velkým pozitivem soustředění v Senci byl podle něho fakt, že si hráči mohli po delší době vyzkoušet přírodní trávu. "Dosud jsme se připravovali na umělé trávě, proto hráče pozitivně naladilo, že zas vyběhli na normální trávu. I z toho důvodu věřím, že si příští týden už zatrénujeme v Ďolíčku," přál si kouč vršovického celku.

K týmu se opět připojil útočník Aziz Ibragimov, který předchozí část přípravy vynechal, jelikož reprezentoval Uzbekistán na mistrovství Asie v Kataru. Vrátil se však prý ve velmi slibné formě. "Vrátil se nabitý úspěchem uzbecké reprezentace, která došla do semifinále. Je z něj cítit obrovská chuť i vůle něco ukázat. Pevně věříme, že mu to vydrží a na jaře pro nás bude přínosem," podotkl Hoftych.

Vedle Ibragimova se na soustředění v Senci objevil i kmenový hráč Mladé Boleslavi Michal Sedláček, který by měl přijít na hostování. O to si řekl mimo jiné dvěma góly ve čtyřech zápasech. "Ví se o něm, že to fotbalista je, což dokazuje i u nás v roli středního záložníka. Má dobré vidění hry a výbornou kopací techniku. Na druhou stranu má určité problémy s bráněním. Ale je to hráč, který nám v případě, že se jeho hostování dotáhne do zdárného konce, může pomoci," dodal Hoftych.

Reklama

Související témata: