Hlavní obsah

Jarolím bude volat Rosenovi, chce po Slavii své peníze

PRAHA

Jarolím v Edenu jako host? Takový už je fotbalový koloběh. Přivedl červenobílé ke dvěma posledním titulům, v sobotu však Karel Jarolím usedl na lavičku Slovanu Bratislava, kam na podzim po odchodu ze Slavie zamířil. „Roli hosta jsem v Edenu zažil už na podzim proti Bohemce, když jsme museli na opačnou lavičku. Trocha nostalgie však v mém návratu samozřejmě byla,“ líčil trenér.

Foto: www.slavia.cz/Martin Malý

Předseda představenstva fotbalové Slavie Tomáš Rosen (vlevo) a trenér Karel Jarolím

Článek

Po dvou letech se v generálce na ligové jaro Slavia znovu utkala s bratislavským Slovanem. Také výsledek byl stejný, sešívaní znovu vyhráli 2:0. Jenže zatímco v únoru 2009 seděl kouč Karel Jarolím na lavičce domácích, tentokrát přijel poprvé v roli hosta.

„Premiéru už jsem měl stejně za sebou. Roli hosta jsem v Edenu zažil na podzim proti Bohemce, když jsme museli na opačnou lavičku,“ připomínal trenér s úsměvem. „Trocha nostalgie však v mém návratu samozřejmě byla,“ přiznával.

Se Slovanem dorazil domů do Prahy v pátek a přespali na stadiónu v hotelu Iris. Tam se zrovna konal Slávistický večer. „Dovnitř jsem nešel, ale na recepci jsem mluvil se spoustou hostů a slávistů, kteří na večer mířili. Prohlíželi jsme nějaké fotky, bylo to příjemné,“ líčil Jarolím.

V Edenu je pořád jako doma. „Léta strávená ve Slavii jako hráč i jako trenér nejdou odpárat. Myslím, že převažuje to dobré, co se nám ve Slavii povedlo. U mě tedy určitě. A doufám, že snad i u fanoušků...“

Bývalý kouč Slavie Karel Jarolímfoto: ČTK/Petr Sznapka

Arbitráž nechce, ale když mu nic jiného nezbyde...

V průběhu podzimu lavičku červenobílých opustil. A Slavia také jemu dodnes dluží. „Snažím se s klubem komunikovat, snad se to nějak vyřeší,“ doufal začátkem ledna, když se Slovanem přijel do Prahy na halový turnaj. V sobotu však Jarolím naznačil, že situace se od té doby nijak nezměnila. „Není to dořešené, přes víkend asi budu muset zavolat panu Platilovi nebo Rosenovi.“

Zatím má Jarolím s vedením Slavie trpělivost a nechce ji hnát k arbitráži. Vyloučené to však není. „Pořád doufám, že najdeme společnou řeč. Kdybychom se však nedokázali domluvit, asi by mi nic jiného nezbylo...“

Zatímco Slovan zahájí slovenskou ligu v pátek v Trnavě, Slavia otevře v ten samý den bitvu o záchranu v Gambrinus lize domácím duelem s Brnem. Její bývalý kouč je přesvědčen, že nesestoupí. „Mužstvo je omlazené, vypadá zdravě. Probíráme to samozřejmě i se synem Lukášem. V přípravě se jim dařilo a i když liga bude o něčem jiném, na sestup jsou podle mě jiní adepti. Třeba Ústí nebo právě Brno. Slavia nespadne,“ věří Jarolím.

Reklama

Související témata: