Hlavní obsah

Příbram má jasný cíl, udržet se v lize. Vše ostatní je nad plán

Fotbalisté Příbrami vstupují do jarní části první ligy s jasným úkolem - udržet u Litavky nejvyšší soutěž i pro další sezónu. Vše ostatní bude pro Středočechy nad plán. Jako dílčí cíl si kouč Roman Nádvorník vytyčil zlepšení ofenzivy, s níž měl příbramský celek na podzim největší problémy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Do Příbrami se vrátil Tomáš Pilík (vlevo).

Článek

Středočeský klub vstupuje do jarních 13 kol z dvanácté příčky a s náskokem tří bodů na předposlední Brno. "Pro nás je jednoznačným cílem záchrana. Vše, co by se povedlo navíc, každý stupínek výš, by bylo nad plán," řekl Nádvorník.

Hned na úvod je čekají tři favorité

Opatrný zůstává především proto, že Příbram čekají hned na úvod jara tři favorité - Mladá Boleslav, mistrovská Sparta a Liberec. "Samozřejmě bychom chtěli být zachránění co nejdřív, abychom mohli závěr sezóny odehrát ve větším klidu, ale máme první tři kola obrovsky těžké vylosování. Uvidíme, jak se nám ten začátek bodově povede," podotkl kouč, který si v Příbrami odbývá premiéru na prvoligové lavičce.

V průběhu podzimu nahradil odvolaného Martina Hřídela a Středočeši se dokázali herně zvednout. Zlepšit koncovku se jim však zatím nepovedlo, s 11 góly jsou nejméně produktivním týmem tabulky.

"Neproměňování šancí je u nás v Příbrami všeobecně největší problém. I když jsme si šance dokázali vypracovat, koncovka byla špatná a dávali jsme málo gólů. V zimní přípravě jsme na tom zapracovali a já věřím, že se nám to povede přenést do mistrovských zápasů," uvedl Nádvorník.

Štochl se konečně rozstřílel

Rozstřílel se především útočník Matěj Štochl, který zaznamenal v přípravných zápasech čtyři branky. Nádvorník si zimní přípravu pochvaloval. "Povedlo se nám absolvovat všechno, co jsme si řekli, navíc bez jakéhokoli zranění hráčů. Doufám, že si to přeneseme do ligy," prohlásil.

Hned po konci podzimu angažovali Středočeši amerického útočníka Briana Ackleyho a během zimního přestupového okna pak posilovali především levý kraj sestavy. Z Ostravy přišel Zdeněk Koukal a z Klajpedy kapitán litevské jednadvacítky Marius Papšys.

Před pár dny se do Příbrami vrátil Tomáš Pilík, naopak do druholigového Žižkova má namířeno Michal Macek. "S posílením týmu jsem spokojený. Doplnili jsme kádr na postech, kde jsme potřebovali," řekl Nádvorník.

Změna ve vedení

V Příbrami nastala během zimní pauzy také změna ve vedení. Ředitelem klubu se stal Petr Větrovský, jenž převzal část úkolů nemocného prezidenta Jaroslava Starky. "Žádné změny jsem nepoznal, všechno pokračuje ve stejných kolejích. Klobouk dolů, jak to Petr zvládá," dodal Nádvorník.

Reklama

Související témata: