Hlavní obsah

Marko má Spartu za pevné mužstvo, které se nikdy nevzdává

Pondělní zápas 18. kola Gambrinus ligy se Spartou bude pro trenéra Karola Marka první, v němž Baník povede v domácím prostředí na Bazalech. Svým hráčům věří, přeje jim podporu plného stadiónu a o Spartě mluví jako o pevném mužstvu, které se nikdy nevzdává.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Trenér Karol Marko

Článek

Sparta přišla v zimě o dva pilíře své sestavy útočníka Wilfrieda a záložníka Kucku. Máte dostatek informací, jak je nahradila, jakým způsobem hraje bez nich?

Ano, mám. Především je zbytečné, aby my, její soupeř, jsme přemýšleli kdo v týmu je a kdo není. Sparta má velice široký kádr kvalitních hráčů a ty dva, co odešli, nahradí. Charakter mužstva zůstal. Je v něm pořád to sparťanské nikdy se nevzdávat. Nehraje možná tak pěkně jako Plzeň, ale je to pevné mužstvo. Poněkud se změnilo jen rozestavení hráčů na 4 – 1 – 4 – 1. Obrana je stejná a vepředu je stále věž.

Je výhodou Baníku, že na Bazalech nemohou nastoupit potrestaní útočníci Kadlec a Pekhart?

Není to výhoda, protože i tak má Sparta v útoku obrovskou kvalitu. Na hrotu Kweukeho a nasadit může Keriče, který v Liberci platil za velice obávaného a střelecky disponovaného útočníka.

Jak se mění s blížícím se utkáním atmosféra v kabině Baníku?

Hráči jsou nabuzeni, těší se. Zdá se mi, že až moc, musím je brzdit. Věřím jim, z jejich zimní přípravy mám velmi dobrý pocit a v utkáních na mne mužstvo udělalo dobrý dojem. Ale jestli to jsou jenom dojmy, anebo fakta, ukáže samozřejmě až liga.

V ligovém utkání povedete Baník poprvé na Bazalech. Těšíte se, anebo spíše ve vás převládají obavy, protože se proti vám postaví soupeř z nejtěžších?

Těším se, to je jisté. Byl bych šťastný, kdyby stadión byl plný. Byla by to odměna hráčům za práci v přípravě. Zaslouží si ji.

Budete mít k dispozici všechny hráče z kádru, anebo některý má zdravotní problémy?

S virózou bojuje útočník Vrťo, drobné šrámy má levý obránce Šmejkal. Ostatní jsou fit.

Reklama

Související témata: