Hlavní obsah

Ústí - Olomouc 0:3Olomouc se drží čela, proti Ústí jí pomohla přesilovka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Janotka 0 : 1
74. Doležal 0 : 2
78. Doležal 0 : 3

TEPLICE

Fotbalisté Olomouce se udrželi v kontaktu s čelem tabulky i po 18. ligovém kole. Na úvod jarní části vyhráli na půdě Ústí nad Labem 3:0 a jsou dál třetí. Vedení jim získal v 32. minutě z první vážnější šance Janotka, za dalších sedm minut se hosté navíc dočkali přesilovky po vyloučení Stožického a zápas už si s přehledem pohlídali. Další dva góly přidal mladý Martin Doležal.

Článek

Ústí sice nezačalo špatně a od začátku zápasu se snažilo tvořit hru, jenže zase naráželo na svou podzimní slabinu - kostrbatý přechod přes střed hřiště. Jediné záblesky nebezpečí přinášely akce po stranách. V 17. minutě našel Doležal z pravé strany Jindráčka, jehož hlavičkový oblouček vytlačil Drobisz jen s velkou námahou nad branku. Za dalších pět minut přilétl centr z druhé strany od Veverky a Volek trefil hlavou z malého vápna přední tyč.

Olomouc už tuto sezonu v Teplicích jednou hrála a na konci září si neodvezla dobré vzpomínky; na promočeném trávníku si tehdy nevypracovala prakticky žádnou šanci a prohrála 0:1. Také dnes akce Hanáků vadly na šestnáctce a nedalo se hovořit ani o náznacích příležitostí, než přišla 32. minuta.

Mezi stopery Ústí prošla kolmá přihrávka na Janotku, který byl rázem sám před brankářem Vorlem a míč s přehledem uklidil do sítě. Za dalších sedm minut unikl do brejku od půlky Šultes, před vápnem do něj strčil vracející se Stožický a dostal červenou kartu.

Třetí olomoucká lekce moderního fotbalu přišla po přestávce. Hořava prostrčil další míč mezi obránce na Martina Doležala, jenže brankář Vorel pokus o jesličky vystihl a nadvakrát zastavil.

Domácí se nevzdávali ani v oslabení a znovu Olomouc zatlačili, ale do šancí už se dostávali sporadicky. Zároveň nechávali dost prostoru pro brejky, které Sigma uměla využít. V 74. minutě vlétl do vápna Přikryl, jeho ránu Vorel vyrazil, ale dorážka Martina Doležala už v síti skončila.

Dvacetiletý Doležal se vrátil do Olomouce z podzimního hostování v Třinci a návrat na ligový trávník mu evidentně svědčil. V 78. minutě se nejlépe zorientoval při centru Vepřeka a jeho teč znamenala definitivní konec ústeckých nadějí.

Ústí nad Labem - Olomouc 0:3 (0:1)
Branky: 74. a 78. Martin Doležal, 32. Janotka. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Mencl. ČK: 39. Stožický. ŽK: Jindráček (oba Ústí). Diváci: 1253.
Vorel - Stožický, Dreksa, Valenta, Dvořák - Michal Doležal, Martykán (86. Lamešič), Vrtělka, Volek (66. Polák) - Veverka (75. Krbeček), Jindráček. Trenér: Habanec.
Drobisz - Janotka, Koutný, Škerle, Vepřek - Martin Doležal (86. Navrátil), Rossi, Hořava - Šultes (83. Schulmeister), Ordoš (72. Přikryl), Bajer. Trenér: Psotka.

Reklama