Hlavní obsah

Plzeň na Slovácku jen remizovala, neboť sudí jí neuznal regulérní třetí gól

PRAHA

Plzeň nabídla pražské Spartě šanci stáhnout manko na první příčku na pouhé dva body. V sobotním duelu 19. ligového kola na Slovácku jen remizovala 2:2, když ji podrazil nejprve Rezek, jenž za stavu 1:1 neproměnil penaltu, a v samém závěru pak sudí Mikel, který Západočechům neuznal regulérní třetí branku. Pokud Sparta porazí v neděli Příbram, bude už vedoucí Plzni dýchat na záda. Ve druhém sobotním střetnutí zlomila Slavia tradici a vyhrou 2:0 v Liberci se odpoutala ze dna tabulky.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

František Rajtoral z Plzně (vlevo) v šanci před brankou Miroslava Filipka ze Slovácka.

Článek

Plzeň začala na Slovácku výborně, neboť hned v 1. min. totiž vstřelil Bakoš po standardní situaci vedoucí gól ligového leadera. A jen u této trefy zůstal nemuselo... Další Bakošovu střelu vytáhl brankář nad břevno, Rezek dokonce břevno trefil. Domácí ovšem bojovali a ve 34. min. se podařilo Mezlíkovi skóre srovnat. To samozřejmě Slovácko povzbudilo a na začátku druhého poločasu mohlo dokonce skóre otočit. Ondřejka však velkou šanci nedal.

Dramatické chvíle přišly po hodině hry - nejprve v 64. min. neproměnil plzeňský Rezek paneltu nařízenou za ruku Jiřího Valenty, takřka vzápětí dal Jiří Valenta druhou branku domácích. Plzeň se v závěru snažila zachránit alespoň bod a Jiráček osm minut před koncem skutečně vyrovnal. Hosté dokonce přidali Kolářem ještě regulérní třetí branku, ale sudí Mikel ji pro domnělý ofsajd neuznal a vyloženě je tak podrazil.

Další sprcha pro Radův tým

Liberci začátek jara vůbec nevyšel. Prohrál prestižní severočeské derby v Jablonci a doma proti Slavii měl třígólový výprask odčinit. První poločas mu však vůbec nevyšel. Zpočátku byl sice aktivnější, Papoušek se dostal do první šance, jenže od 23. minuty Radův tým po trefě Zbyňka Pospěcha prohrával. A s domácími mohlo být ještě hůř, protože i Kisel několikrát nebezpečně vypálil.

Až v samém závěru poločasu se dostal Breznaník k vážnějšímu ohrožení Vaniakovy brány, ale vyrovnat nedokázal. Po změně stran domácí viditelně přidali, Gecov a Nezmar se prodrali do slibných šancí, ale slávistická brána pro ně byla zakletá. Pražané naopak udeřili v 71. min., kdy Koreš po rychlé a přesné kombinaci přidal druhý gól.

Slavia tak získala tolik potřebný klid a s přehledem kráčela za výhrou, kterou mohl v samém závěru Kisel ještě zvýšit. Gól sice nedal, ale Pražané si tři důležité body odvezli.

Fotbalová Gambrinus liga - 19. kolo
Pátek
Bohemians - Jablonec 0:1
Branku: 65. Eliáš.
Sobota
Liberec - Slavia 0:2on-line
Branky: 23. Zb. Pospěch, 71. Koreš.
Slovácko - Plzeň 2:2on-line
Branky: 34. Mezlík, 67. Valenta - 1. Bakoš, 82. Jiráček.
Neděle
15.00 Hradec Králové - Č. Budějoviceon-line
16.30 Mladá Boleslav - Brnoon-line
17.00 Teplice - Ústíon-line
17.00 Sparta - Příbramon-line

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články