Hlavní obsah

Teplice - Ústí 2:1Ke třem bodům jsme se protrápili, uznal teplický Plíšek po severočeském derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Vondrášek 1 : 0
53. Krbeček 1 : 1
81. Mahmutovič 2 : 1

TEPLICE

Severočeské fotbalové derby na teplických Stínadlech směřovalo k remíze, ale domácí tým nakonec potvrdil roli favorita a gólem střídajícího Mahmutoviče zdolal ústeckého nováčka 2:1. „Nebyl to ale vůbec snadný zápas, ke třem bodům jsme se protrápili,“ oddechl si Jiří Plíšek, trenér Teplic.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic oslavují vítězství .

Článek

„Oba kluby pojí přátelské vazby a navzájem jsme si přáli plný bodový zisk, kdyby to šlo. Takže z tohoto pohledu se jednalo o specifický zápas. Sice jsme šli do vedení, ale poté jsme opustili střed hřiště a přestali jsme se dostávat k odraženým míčům. Ústí bylo nebezpečné a obrovské problémy nám dělal svým pohybem a individuálními schopnostmi Veverka,“ pustil se Plíšek do hodnocení.

Jak přiznal, o přestávce musel svým svěřencům promluvit do duše. „Něco jsme si řekli, ale velká změna zpočátku nenastala. Dokonce jsme obdrželi vyrovnávací branku po situaci, kdy zůstal nepokrytý hráč. Ale postupně jsme se znovu dostali do hry a pomohl nám příchod mladého Láchy na hřiště. Za stavu 1:1 jsem se vůbec nesmiřoval s remízou. Chtěl jsem, abychom hráli naplno až do poslední minuty. A jsem rád, že zápas rozhodl Mahmutovič. Dostal se do jediné šance a tu proměnil, na rozdíl od podobných příležitostí před týdnem v Budějovicích,“ rozebíral Plíšek dále.

A proč nepostavil Mahmutoviče do základu? „Dohání tréninkové manko a nebyl jsem přesvědčen, že by vydržel v tempu po celý čas. Obranu soupeře měli unavit Vondrášek a Melunovičem a připravit závěr pro Mahmutoviče, což se podařilo,“ vysvětlil teplický trenér.

„Mareš mi poslal výborný míč za obranu. Běžel jsem sám na gólmana a nic jsem nevymýšlel. Jen jsem poslal balón podle brankáře. Byl jsem pod tlakem z toho, že jsem nedal šance v Budějovicích,“ povídal Aidin Mahmutovič.

„Šťastný z toho nejsem, že jsem se nevešel do základní sestavy. Ale v mužstvu je velká konkurence v útoku. Budu se snažit příště přidat nějaké góly. A láká mě hranice deseti branek za sezónu. Mám na to ještě celý zbytek jara,“ nastínil Mamutovič svoje střelecké

FK Teplice - FK Ústí nad Labem 2:1
Branky: 26. Vondrášek, 82. Mahmutovič - 53. Krbeček. Rozhodčí: L. Kovařík - Tacina, Lakomý. ŽK: Dreksa, Doležal (oba Ústí). Poločas 1:0
Teplice: Slavík - Vidlička, Smejkal, Matula, Rosa - Verbíř, Čajič, Vachoušek (76. Došek), Mareš - Vondrášek (68. Mahmutovič), Melunovič (54. Lácha). Trenér: Plíšek.
Ústí n.L.: Vorel - Polák, Dreksa, Valenta, Dvořák - Doležal, Vrtělka, Martykán, Volek (80. Lamešič) - Krbeček, Veverka (70. Džuban). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: