Hlavní obsah

Sparta šetřila Řepku, o výhru nad Příbramí se místo něj strachoval Zápotočný

PRAHA

Buď šéfuje týmu v rudých dresech na hřišti, nebo se kvůli karetním trestům dívá jen z tribuny. Ale že by kapitán fotbalové Sparty seděl na lavičce jako náhradník, to se stává jen výjimečně. V duelu s Příbramí tento vzácný úkaz nastal a Tomáš Řepka se mezi náhradníky opravdu posadil. Jeho místo zaujal Tomáš Zápotočný, zimní posila z Besiktasu, a dočkal se tak své premiéry v základní sestavě.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťan Tomáš Zápotočný (vpravo) v ostrém souboji se Stanislavem Nohýnkem z Příbrami.

Článek

I Sparta musí počítat. Bez Řepky to není nikdy ono a kapitánovi hrozila v duelu s Příbramí čtvrtá žlutá kurta, která by ho připravila o šlágr jara v Plzni. Letenští si tedy řekli, že stopera oželí raději v domácím duelu se Středočechy. Zato budou mít jistotu, že ve Štruncových sadech bude Řepka k dispozici. V základní sestavě se tak nečekaně poprvé od svého zimního přestupu z Turecka objevil kapitánův konkurent Zápotočný.

„Hrálo v tom roli i to, že Tomáš Řepka už nasbíral tři žluté karty. Hlavně však i to, že Tomáš Zápotočný je výborný hráč a v základní sestavě ještě nenastoupil. Přišel jeho čas a podal výborný výkon,“ řekl trenér Martin Hašek, který během trestu kouče Jozefa Chovance velí letenské lavičce.

„Myslel jsem, že bude hrát normálně Řepa. On možná něco tušil dřív, ale já se dozvěděl až dvě hodiny před zápasem, že nastoupím místo něj,“ líčil Zápotočný.

Příbramský Jakub Štochl (vpravo) bojeuje o míč s Léonardem Kweukem ze Sparty.foto: Právo/Petr Horník

S Příbramí se Sparta už tradičně trápí

Erich Brabec tak poprvé nastupoval s novým parťákem. „Tomáš je hodně zkušený, odehrál už spoustu těžkých utkání. Dokazuje to i fakt, že oni měli jen jednu šanci až v poslední minutě,“ hodnotil Brabec.

Pro zimní posilu to byl trochu zvláštní zápas. Zápotočný začínal profesionální kariéru právě v Příbrami. „Její kádr se hodně proměnil, už tam nejsou Otepkové a podobní techničtí hráči. Tří bodů si nesmírně cením, dlouho jsme se nemohli prosadit. Díky Martinu Zemanovi za vítězný gól.“

Letenští tak trnuli až do 90. minuty, kdy hostující Wágner mohl stejně jako loni na Letné srovnat na 1:1. Trápení Sparty s týmem od Litavky je už téměř tradicí.

„Co jsem se do Sparty vrátil jako trenér, hráli jsme s Příbramí pětkrát. Třikrát jsme remizovali a teprve podruhé ji porazili. A znovu jen 1:0,“ připomněl Hašek, že Středočeši patří k nejméně oblíbeným soupeřům jeho týmu.

Reklama

Související témata: