Hlavní obsah

Nehrajeme špatně, ale body nemáme, zoufá si Habanec

TEPLICE

Marně se fotbalisté Ústí nad Labem zatím snaží na jaře o první bodový zisk. Dvě porážky je tvrdě uzemnili na poslední příčku tabulky, a co víc, jejich ztráta na nesestupové příčky narůstá. Nelze se divit zklamání, jaké panovalo v ústeckém táboře po nezdaru v severočeském derby v Teplicích.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Svatopluk Habanec

Článek

„Už to začíná být tradice a bohužel ve špatném smyslu. Nedokážeme proměnit šance, pak uděláme dvě obranné chyby a jsme za to potrestaní,“ kroutil hlavou ústecký trenér Svatopluk Habanec.

„A přitom jsme si zasloužili minimálně remízu. Naši hráči se nebáli, byli často dříve u odražených míčů, ale nedotáhli akce do konce. Nehráli jsme špatně, jenže úspěch nám to nepřineslo. Vzhledem k vývoji jsme byli proti Teplicím k bodům blíž, než týden předtím proti Olomouci. Ale záchrana se vzdaluje, a to sedmibodové manko je už velké,“ zamyslel se kouč.

Záložník Vít Vrtělka navzdory porážce v Teplicích viděl ve hře týmu jakýsi posun: „Na rozdíl od duelu s Olomoucí jsme dali aspoň jeden gól a vyrovnali. Jak říkal trenér, byl to v našem podání docela slušný fotbal.Ale ve chvíli, kdy jsme se snažili o rozhodnutí, soupeř zlomil skóre ve svůj prospěch.“

Autorem ústecké branky byl Tomáš Krbeček: „Ale z celkového pohledu nemáme nic, takže radost z gólu je zbytečná. Přitom jsem měl ještě další tři šance.“

Ústečtí si uvědomují, že pokud chtějí ještě oživit naději na záchranu, musí konečně zabrat, i co se týče bodového vyjádření. „Klíčový pro nás bude příští domácí duel se Slováckem. Povinnosti jsou tři body. Každý jiný výsledek by nás už asi poslal k sestupu,“ pravil brankář Michal Vorel.

Reklama

Související témata: