Hlavní obsah

Sudí Příhoda penaltovým verdiktem uletěl. A ne poprvé, takže Macelu čeká horký čtvrtek

Na šéfa komise rozhodčích Luďka Macelu a jeho muže čeká hodně horký čtvrtek. Nejenže budou muset řešit oficiální protest fotbalové Plzně na pomezního sudího Moudrého, který v sobotním ligovém duelu na Slovácku nesmyslně odmával ofsajd, jenž ofsajdem nebyl, takže hlavní rozhodčí Mikel neuznal Západočechům regulérní třetí gól, ale i hlavního sudího Příhodu soudcujícího pondělní televizní epilog na Hané si budou muset podat.

Článek

Oba sudí měli smůlu, protože televizní kamery je usvědčily. Jaroslava Moudrého v sobotu z toho, že v inkriminované situaci stál naprosto špatně, takže přes obránce Slovácka Reiberka prostě nedokázal posoudit, zda se plzeňský Kolář dostal do gólové šance z ofsajdového postavení či nikoli.

Radka Příhodu zase z toho, že po zákroku Bolfa na Šultese nařídil ve 30. minutě duelu Olomouce s Ostravou pokutový kop, byť podle záznamu došlo k inkriminované situaci ještě před ostravskou šestnáctkou.

„Dal bych si nejraději pár facek,“ uznal svůj úlet Moudrý, který je připraven po čtvrtečním verdiktu Macely a jeho mužů pykat.

René Bolf z Baníku Ostrava fauluje olomouckého Pavla Šultese. Televizní záznam potvrdil, že před pokutovým územím.foto: Sport.cz

Se sankcemi musí počítat i lounský Radek Příhoda.  Zvláště, když v jeho případě nešlo o první letošní omyl. On to byl, kdo v podzimním 17. kole neuznal v zápase na Bohemians na pokyn pomezního regulérní branku plzeňského Rezka.

Tehdy se mohl hájit signalizací asistenta, v pondělí však po zákroku ostravského Bolfa na olomouckého Šultese od pomezního konzultaci nevyžadoval, rozhodl sám a nekompromisně ukázal na penaltu. Janotka ji proměnil, Hanáci šli do vedení a Baník cítil oprávněnou křivdu.

„Ovlivnil tím celý zápas. Z nesmyslné penalty jsme dostali gól a celý první poločas už jsme dohráli v křeči,“ rozčiloval se kouč Baníku Karol Marko.

„Ten zákrok se odehrál minimálně třicet centimetrů před vápnem, což přiznal i sám Šultes. Nevím, kde byl asistent sudího,“ láteřil ostravské René Bolf.

„V tu chvíli jsem asistenta nepotřeboval. Penaltu jsem viděl jasně,“ hájí se Příhoda. „Navíc od svých asistentů vyžaduji signalizaci jen v momentech, kdy mají dokonalý přehled a o situaci mají jasno.“

Až ex post poznal, že se stal obětí vlastního klamu, neboť ke kontaktu Bolfa se Šultesem došlo před hranicí pokutového území.  "Nebyl v tom úmysl, na rozhodnutí jsem měl zlomek vteřiny," oponoval ostravskému tvrzení, že v jeho verdiktu byl záměr, který měl korunovat tím, že se Bolfovi sáml do očí. Ostravský stoper to alespoň tvrdil. "Absurdní," popírá Příhoda.

„Pochopitelně že se budeme i tímto momentem ve čtvrtek zabývat. Jako ostatně vším, co se odehrálo v zápasech prvního a druhého jarního ligového kola,“ odmítl šéf komise rozhodčích Luděk Macela glosovat další spornou situaci, jež mu nadělala problémy a přidělala práci. O verdiktu však ani v případě Příhody dopředu mluvit nechtěl.

„Vše si znovu prohlédneme, probereme a posoudíme,“ nechal resumé na čtvrtek.

Reklama

Související témata: