Hlavní obsah

Každý gól nás rozhodí, štve trenéra poslední Příbrami po debaklu na Slovácku

Uherské Hradiště

Dohrávka 4. kola nejvyšší soutěže jim vůbec nevyšla. Fotbalisté Příbrami padli v Uherském Hradišti se Slováckem vysoko 1:5 a zůstávají v prvoligové tabulce přišpendleni s jedním bodem na poslední příčce. Trenér středočeského týmu Pavel Horváth byl po nepovedeném utkání hodně zklamaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Horváth gestikuluje během utkání 7. kola Fortuna ligy s Baníkem Ostrava.

Článek

Jak hodnotíte střetnutí?

Dostali jsme bohužel pět gólů. To není vůbec jednoduchá situace. Přitom jsme si před zápasem předsevzali, že budeme na Slovácku odvážní. Potřebná kvalita nám ovšem chyběla. Měli jsme až příliš zbytečných ztrát balonů. A každý inkasovaný gól nás hrozně rozhodí.

V prvním poločase jste podali lepší výkon než ve druhém, že?

Je to tak. První branku v naší síti jsme ještě ustáli. Jenže po druhé už bylo jasné, kdo získá tři body. My už jsme se v dosavadním průběhu sezony několikrát přesvědčili, že neumíme obracet utkání, v nichž prohráváme. Přestože jsme ve druhé půli dokázali snížit na 1:3, na obrat jsme neměli nárok.

Po změně stran jste se dopustili mnoha chyb v defenzivě...

Je to bohužel tak. Druhých pětačtyřicet minut jsme bránili strašně špatně. Bavíme se o tom neustále, ale pak někteří hráči stejně mnohé situace před naší bránou podcení. Čtyři z pěti soupeřových akcí, z nichž jsme v Hradišti inkasovali, jsme rozhodně měli ubránit. Bohužel neubránili. Máme to pořád těžší a těžší, protože mužstvu ubývá sebevědomí.

Zdá se, že vám schází ostřílený útočník schopný dávat góly. Souhlasíte?

Je to tak. Z různých důvodů nám zůstal na hrot pouze zkušený Honza Rezek. K němu zkoušíme různé varianty.

Slovácko vás porazilo v první lize podesáté za sebou. Věděl jste před duelem v Uherském Hradišti o mimořádně špatné bilanci vašeho celku s tímto soupeřem?

Nevím jak hráči, ale já jsem se tím vůbec nezabýval. U těch porážek jsem nebyl, v Hradišti jsem vedl Příbram jako trenér poprvé.

Vnímáte nadcházející střetnutí v Brně z pohledu vašeho týmu jako klíčové pro další průběh ligového podzimu?

Každý zápas je těžký a pro nás nesmírně důležitý. Ani duel se Zbrojovkou nebude výjimkou. Utkáme se s nováčkem, avšak venku se nám zatím vůbec nedaří. Uděláme ale maximum, abychom konečně zabrali.

Reklama

Související témata: