Hlavní obsah

Slovácko - Jablonec 1:1Fotbalisté Slovácka vydřeli v závěru bod s Jabloncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Jarolím 0 : 1
92. Švancara 1 : 1

Fotbalisté Slovácka remizovali v 21. kole první ligy s Jabloncem 1:1. Favorizovaní Severočeši vedli od 56. minuty po brance Marka Jarolíma, domácím se ale podařilo po dorážce Petra Švancary ve druhé minutě nastavení vyrovnat.

Článek

Slovácko vstoupilo do utkání bojovně, ale Jablonec už od úvodních minut přebíral iniciativu a dostával se i do zakončení. Jan Kovařík a dvakrát David Lafata ale domácího Miroslava Filipka nepřekonali. Domácí se k výraznějšímu ohrožení branky Jablonce dostali poprvé v 18. minutě, kdy se míč odražený od několika hráčů dostal ke Švancarovi, jenž vystřelil mimo.

V 21. minutě se domácí vehementně dožadovali penalty po zákroku jabloneckého brankáře Michala Špita na pronikajícího Lukáše Fujerika, rozhodčí Dagmar Damková ale jen odměnila domácího záložníka žlutou kartou. Z pohledu domácích sporná situace Slovácko nabudila a od té chvíle dostali soupeře pod tlak.

Jablonec přišel ve 34. minutě o brankáře Špita, který musel odstoupit kvůli problémům s třísly. Nahradil ho jednadvacetiletý Roman Valeš, který si tak připsal premiérový start v nejvyšší soutěži. Hostům vynucená přestávka prospěla, tlak domácích se otupil a Jablonec se opět dostal do tlaku. Lafata se po centru Jarolíma neprosadil. Severočeši se sice dožadovali odpískání pokutového kopu za držení, ale neuspěli.

Druhý poločas zahájili hosté střelou Lafaty do Filipkovy náruče, pak ale následoval další tlak domácích, kteří mohli jít dvakrát do vedení po průnicích Fujerika. Ten však nejprve trefil Valeše a podruhé přestřelil vysoko nad.

V době, kdy tlak domácích vrcholil, se hosté dostali k šestnáctce Slovácka. I když se přes obranu kombinací neprobili, odražený míč se dostal k volnému Jarolímovi, který zamířil přesně.

Slovácko sice dokázalo v závěru po závaru před Valešem vyrovnat, ale gólové akci předcházel faul brankáře Filipka, který se vydal pomoci spoluhráčům v útoku. Domácí se ale nevzdali a ve druhé minutě se dočkali vyrovnání, když Valeš po střele Jiřího Valenty míč jen vyrazil a Švancara ho z úhlu dokázal dostat do branky.

1. FC Slovácko - FK Baumit Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 90.+2 Švancara - 56. Jarolím. Rozhodčí: Damková - Jiřík, Peřina. ŽK: Fujerik, Filipko, V. Valenta - Kovařík, Piták. Diváci: 4556.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Kordula, Mezlík, Kuncl - Urbánek (83. Nestorovski), V. Valenta, Perůtka (61. Ondřejka), Volešák, Fujerik (74. Hlúpik) - Švancara. Trenér: Soukup.
Jablonec: Špit (35. Valeš) - Jablonský, Beneš, Pavlík, Loučka - Piták, Kovařík, Jarolím, Eliáš, Vošahlík (80. Třešňák) - Lafata (90. Hejda). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: