Hlavní obsah

Pech sparťanského Hulka. Na vrcholu přišlo zranění, Štetina se zase hrabe ze dna

Téměř na dno už spadl nedávno. Nekapituloval. Tvrdě makal, z hráče na odpis se stala opora, která dostala novou smlouvu. Jako by Lukáš Štetina při cestě vzhůru potvrdil své přezdívky Kamenožrout, Hulk či Groot. Jenže zrovna ve chvíli, kdy se slovenský stoper konečně mohl s fotbalovou Spartou těšit na podzim v pohárové Evropě, přišlo zranění. Vážné, dlouhodobé. Zase se tak musí škrábat ze dna...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Štetina ze Sparty a Stanislav Tecl ze Slavie v akci během derby "S".

Článek

Zářijové derby s českou reprezentací v Bratislavě ho přišlo draho. A Spartu s ním. Poraněné zkřížené vazy v koleně, operace. Odhadovaná pauza půl roku.

„Po zranění jsem ještě měl naději, že to nebude tak zlé. Ale nebyla velká, protože jsem hned cítil, že se v koleni stalo něco většího a že asi nebude dobré. První vyšetření nebyla jasná, tak jsem ještě doufal. Ale bohužel..." líčí Lukáš Štetina v rozhovoru pro klubovou televizi.

Ke zranění navíc došlo po souboji s klubovým spoluhráčem Bořkem Dočkalem. Svalnatý stoper, jemuž v kabině nejčastěji říkají Hulk, měl obrovskou smůlu.

„Dočky byl za mnou hned po zápase a omlouval se. V první chvíli jsem ani nevěděl, co říct, protože v zápase podstoupím mnoho horších soubojů a tohle bylo docela nevinné, nikoho by nenapadlo, že z takového souboje dopadnu takhle. Beru jako smůlu, že zranění bylo způsobené mým špatným dostoupením," přehrává si osudný střet.

Prožíval své nejlepší období

Během jara si Štetina ve stoperské dvojici sedl s krajanem Dávidem Hanckem, na hřišti i mimo ně držel ochrannou ruku nad talentovaným teenagerem Adamem Hložkem. Tvrďákova absence je pro Spartu citelnou ztrátou. Tím spíš, že prožíval své nejlepší období letenského angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Lukáš Štetina a Adam Hložek po utkání s Baníkem Ostrava.

„Když se podívám dozadu, tak si člověk říká, že se vyhrabal z absolutního dna. Vidí vrchol, že si zahraje evropské soutěže. A po třech letech pak zrovna v tuhle chvíli přijde takové zranění," kroutí hlavou.

Nepodléhá však marnosti. Snaží se zůstat pozitivní, motivuje ho co nejrychlejší návrat na trávník. „Mrzí mě to. Na druhou stranu, beru situaci tak, jak je. Nevracím se a dívám se dopředu. Těším se, až začnu běhat," dává si Štetina první postupný cíl.

Reklama

Související témata: