Hlavní obsah

Křivda! volá tentokrát Sparta. A titul se jí vzdaluje...

JABLONEC

Celý týden si mohli číst zaručené informace, že na Střelnici snadno vyhrají, protože jablonecký boss se sparťanskou krví Miroslav Pelta jim tři body v honbě za titulem prostě nechá... Všechno ale bylo v sobotním podvečeru jinak. Nejenže fotbalisté Sparty v Jablonci prohráli 1:2 a o obhajobě trofeje si mohou nechat zdát. Domů odjížděli s pocitem křivdy, která předcházela vítěznému gólu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Sparty opouštějí jablonecký trávník po prohře 1:2.

Článek

Bitvu o titul provázejí přehmaty sudích. Plzeň nemůže zapomenout, že na Bohemce a na Slovácku jí rozhodčí kvůli údajným ofsajdům neuznali regulérní góly. A svou minutu křivdy si teď prožila i Sparta.

Rozhodčí Roman Hrubeš nejprve za stavu 1:1 pustil penaltový faul jabloneckého Drska na Kweukeho. Domácí přešli do protiútoku, na jehož konci Vošahlík fauloval Pamiče, díky tomu se dostal k dorážce Lafatovy střely a rozhodl o výhře Jablonce.

Zklamaný sparťan Marek Matějovský po prohře letenských v Jablonci.foto: ČTK/Radek Petrášek

„Podle mě sudí zápas naprosto nezvládl,“ rozčiloval se stoper Erich Brabec. „Vošahlík Pamiče fauloval a možná na zemi zahrál i rukou,“ přidával se brankář Jaromír Blažek.

„Když rozhodčí odpíská nějaký faul na polovině hřiště, tak nevím, proč by nemohl stejný zákrok písknout také v šestnáctce. Byla to hrubá chyba! A místo kopání penalty jsme kvůli tomu dostali gól. To nás ovšem neomlouvá, inkasovali jsme po vlastní chybě, i když mám pocit, že si tam Vošahlík pomohl rukou,“ durdil se Brabec.

Také Chovanec viděl na záznamu faul

„Stačil jsem se už podívat na záznam, podle mě to byl Vošahlíkův faul na Pamiče, který byl u míče dřív,“ dával svým hráčům za pravdu kouč Jozef Chovanec. Výkon rozhodčího však odmítl hodnotit. „To mi nepřísluší. Cítíme křivdu, ale to nejsme ani první, ani poslední...“

Jablonecký hrdina Jan Vošahlík se postaral o oba góly a mohl se letenským nářkům jen smát. „Žádný hvizd rozhodčího nezazněl, tak jsem se mohl běžet radovat... Podle mě to byl čistý souboj. Spíš to Pamič podcenil, myslel si, že míč v pohodě odkopne, ale já jsem ho dojel a dorazil to. A o ruce nemůže být vůbec řeč,“ ujišťoval Vošahlík.

Sparta bezprostředně po zápase neoznámila, zda podá protest proti rozhodčím. Tím si stejně nepomůže - a pokud Plzeň v neděli vyhraje na půdě posledního Ústí nad Labem, bude na ni Sparta osm kol před koncem ztrácet už propastných osm bodů.

„Jsou to velké komplikace. Ztrácíme v boji o titul, navíc se k nám zezadu přiblížil třetí Jablonec,“ bědoval Chovanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články