Hlavní obsah

Houslický „pjedseda“ pomůže Slavii, licenci si však musí uhrát sama

PRAHA

Náskok deseti bodů na sestupové příčky by jim pět kol před koncem Gambrinus ligy dával za normální situace klid. Fotbalisté Slavie však dál žijí v nejistotě. Licenční manažer ve čtvrtek nedoporučil udělit klubu profesionální licenci pro příští ročník, a tak sešívaným nezbývá než čekat na nového majitele, jenž by v nejbližších dnech srovnal dluhy a rozložený klub zachránil.

Foto: slavia.cz

Herec Luděk Sobota drží palce Slavii.

Článek

Když přicházel do Edenu na kvalifikační zápas národního týmu se Skotskem, lidé ho zastavovali a ptali se: „Pjedsedo, jak to dneska dopadne?“ Herec Luděk Sobota v poslední době zlidověl také jako předseda Slavoje Houslice ze seriálu Okresní přebor a takto na něj volal ráčkující seriálový zdravotník Adolf Větvička.

Až půjde Sobota do Edenu v neděli, příznivci sešívaných se ho budou ptát zase. „Pjedsedo, jak to se Slavií dopadne...?“

Populární komik je patronem duelu 26. ligového kola s Ústím nad Labem. Fotbal hraje za tým herců Arabela a Slavii fandí spoustu let, takže její existenční starosti těžce nese. „Mě to nervuje. Já mám také svoje starosti a teď do toho ještě přibyly starosti se Slavií, takže si říkám, to mi ještě scházelo... Věřím ale, že se to všechno vyřeší a že to dobře dopadne!“

Sobotovo Směšné divadlo předobrazem Slavie

Sobota vede vlastní Směšné divadlo a směšná už začíná být také situace jeho Slavie, která spolu s Brnem a právě Ústím nebyla doporučena k udělení licence. Houslický předseda Václav Orel ji určitě nekoupí, přitom dluhů přibývá.

Generální ředitel klubu Miroslav Platil ve čtvrtek znovu naznačil, že nový majitel Slavie už je na obzoru. „Licenční řízení proběhne se Slavií 5. května, klubu to sdělil licenční manažer Stanislav Rýznar. Slavia směřuje ke splnění stanovených podmínek k tomuto termínu,“ uvedl Platil na klubovém webu.

Jenže takových příslibů už tu bylo... Hráči dál marně čekají na své peníze, poslední výplaty brali za prosinec. Slavia dluží i finančnímu úřadu a britská společnost ENIC chce svých přes 100 miliónů korun okamžitě, nikoliv až v listopadu...

Utkání Slavia - Ústí začíná v Synot Tip Areně v neděli v 17:00, přímý přenos vysílá Sport 2.

Reklama

Související témata: