Hlavní obsah

Kapitána fotbalistů Plzně Horvátha trápí svalové zranění

Kapitán plzeňských fotbalistů a klíčový hráč vedoucího týmu první ligy Pavel Horváth má problémy se stehenním svalem. Ohrožen je jeho sobotní start v utkání 26. kola v Brně a zatím není ani jasné, jestli pak stihne závěrečné čtyři zápasy sezóny. Vedení plzeňského klubu však věří, že šestatřicetiletý záložník bude brzy v pořádku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Horváth

Článek

"U svalových zranění je těžké odhadovat termín úplného uzdravení. Všichni členové našeho lékařského štábu dělají maximum pro to, aby byl Pavel fit," řekl ČTK tiskový mluvčí plzeňského klubu Jaromír Hamouz. "Teď je předčasné spekulovat o tom, jak se jeho stav bude vyvíjet. I před zápasem v Brně bude záležet hlavně na jeho osobním pocitu, jestli naskočí do hry," uvedl Hamouz.

Horváth v minulém kole proti Slavii v závěru střídal a Plzeň bez něj nakonec inkasovala vyrovnávací gól na 2:2 v poslední minutě. Tvořivý záložník si v utkání několikrát u postranní čáry nechal poraněné místo ošetřit, nerozehrával ani standardní situace, které jsou jeho silnou zbraní, aby levou nohu co nejvíce šetřil. Během týdne ale Horváth trénoval. "Měl ovšem určité úlevy," uvedl Hamouz.

Plzeň vede první ligu s čtyřbodovým náskokem před pražskou Spartou.

Reklama

Související témata: