Hlavní obsah

Příbram - Ml. Boleslav 2:1Boleslav vyhořela s posledním, Příbram udeřila ve druhém poločase

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Škoda 0 : 1
64. Voltr 1 : 1
76. Vávra 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Až v devátém kole se Příbram dočkala prvního podzimního vítězství. V sobotu doma porazila Mladou Boleslav 2:1. Do vedení šli hosté gólem Michala Škody, který ještě na jaře oblékal příbramský dres. Po změně stran vyrovnal Radek Voltr a Stanislav Vávra parádní trefou zajistil domácí tři cenné body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbram slaví první vítězství v letošním ročníku

Článek

Domácí začali odvážně, ale Vávrovi chyběly centimetry, Zorvanův dalekonosný pokus přes vyběhnuvšího gólmana přeletěl i břevno a Voltr z úhlu v pádu otřel svůj pokus o tyčku. Ofenzívní snaze Příbrami chyběla především přesnost při finální přihrávce a zakončení, někdy i kousek štěstí.

Boleslavští jako by vyčkávali a hledali okénka v domácí obraně. A ty našel především Škoda, který ještě na jaře oblékal příbramský dres. Nejprve se ocitl sám před gólmanem, který šel k zemi, ale stehnem špatně trefil míč, který skončil vedle pravé tyče zívající branku.

Po necelé půlhodině a dlouhém autu do šestnáctky vrátil Budínský míč na hranici pokutového území, Douděra se snažil propálit zelenou zeď před sebou, míč se dostal k úplně volnému Škodovi, který ho špičkou levačky umístil k tyči, kde neměl Kočí šanci.

Příbram nešla do kolen, ale pokračovala v nepřesnostech. Jedinou šanci měl Vávra, který se zbavil dvou obránců, ale pálil půl metru vedle tyče. Do ničeho dalšího obrana hostí domácí nepustila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Horváth během utkání s Mladou Boleslaví.

Voltr si dal gólový dárek

Příbram začala aktivně i ve druhé půli. Nebezpečně pálil Zorvan, ale Mikulec vyrazil míč nad břevno. Ke slovu se dostali opět hosté a třetí šanci měl Škoda. Jeho ránu však srazil Kleščík na roh.

Domácí se dočkali po hodině hry. Pilík zahrával trestný kop kousek od šestnáctky, Mikulec ve skrumáži míč jen vyrazil a Voltr v poloze ležícího střelce poslal míč k tyči. Dal si tak dárek ke svým devětadvacátým narozeninám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramská radost. Středočeši bojují v utkání s Mladou Boleslaví i o trenéra, chvíli před koncem se jim povedlo skóre otočit ve svůj prospěch.

Domácí byli při chuti a mohli otočit skóre po brejku, ale Vávra prováhal správný okamžik ke střele či finální přihrávce a Tatajev situaci zachránil. Stejně si vedl vzápětí při centru Pilíka. Vzduchem neměla Příbram šanci se prosadit, tam kralovali Tatajev a Křapka. Čtvrt hodiny před koncem se ocitl tváří v tvář Mikulcovi Pilík, ale trefil jen vyběhnuvšího gólmana.

O minutu později ho zastoupil Vávra. Po dlouhé přihrávce za obranu si zpracoval míč Vávra, navedl si míč do šestnáctky a parádně ho zakroutil přes celou branku do horního rohu. Mikulec neměl šanci. Odpovědět mohl střídající Drchal, ale těsně minul pravou tyč. Ikaunieks později pálil z dobré pozice nad bránu. Jeho hlavičku v poslední minutě zlikvidoval Kočí.

9. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:1)
Branky: 64. Voltr, 76. Vávra - 28. Škoda. Rozhodčí: Rejžek - Hrabovský, Kříž - Hocek (video). ŽK: Pilík, Kočí - Tatajev, Douděra. Bez diváků.
Příbram: Kočí - Svoboda (46. Pilík), Kleščík, Soldát, Cmiljanovič - Nový, Zorvan, Rezek (88. Kvída), Folprecht (63. Hájek), Vávra (82. Antwi) - Voltr (87. Pinc). Trenér: Čuhel.
M. Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma (74. Fulnek), Tatajev, Křapka, Mazáň - Janošek (74. Ikaunieks), Túlio - Zahustel, Budínský, Douděra - Škoda (70. Drchal). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: