Hlavní obsah

Slavia - Brno 1:1Šok v Edenu. I druhý ligový nováček obral mistra o body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Sima 1 : 0
88. Šural 1 : 1
Záznam online reportáže

I druhý ligový nováček dokázal obrat o body mistrovskou Slavii. Po Pardubicích se to povedlo v epilogu devátého kola nejvyšší soutěže Brnu. A dokonce v Edenu. Pražané měli sice prakticky celý zápas výraznou územní převahu, ale gól náhradníka Simy na vítězství nestačil. Dva minuty před koncem Šural vyrovnal, takže Slavia vede tabulku už jen o dva body před Spartou, s níž se utká v příštím kole v neděli na Letné v pražském derby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sima se postaral o branku do sítě Zbrojovky Brno

Článek
Fotogalerie

Samozřejmě, že slávistický kouč zase zamíchal se složením svého týmu. A v porovnání se čtvrtečním duelem Evropské ligy v Nice pořádně. V základní sestavě zůstali jen čtyři hráči, což se do hry a výkonu Pražanů pochopitelně promítlo.

Brno i díky tomu naplnilo první cíl, s nímž do Edenu přijelo. „Důležité pro nás bylo neinkasovat hned v úvodu zápasu," přiznával brněnský kouč Miroslav Machálek, že na zodpovědnou defenzivu a disciplinované bránění kladl velký důraz. Na snahu o rychlé brejky ovšem také.

Taktika nováčkovi vycházela, a kdyby měl už po čtyřech minutách Fousek jen trochu přesnější mušku, mohl dostat duel ještě zajímavější nádech. Brněnský útočník ovšem po chybě Oscara trefil ve vyložené šanci pouze tyč. Sedlák se po dvaceti minutách ocitl ve slibné střelecké možnosti také, ale ani on nemířil přesně.

Slavia postupně přidávala, s přibývajícími minutami získávala stále větší územní převahu, trvalo jí ovšem dlouho, než odpověděla podobnou příležitostí. Sedmnáctiletý Jurásek do ní pláchl hned dvěma obráncům, s jeho střelou si ovšem brankář Folder poradil.

Důraz a agresivita hostů v osobních soubojích dělala totiž lídrovi ligy problémy. Zvlášť, když ofenzivě Pražanů tentokrát scházela myšlenka, potřebné zrychlení a moment překvapení, takže kompaktně bránící Brno drželo bezgólový stav.

Trenér Trpišovský na bezbrankovou první půli zareagoval o přestávce hned trojnásobným střídáním, obraz hry se však příliš nezměnil. Slavia sice dál obléhala brněnskou bránu, vysvobodit ji však musel až čtvrtý střídající hráč Sima.

Hned po příchodu na trávník připravil příležitost Olayinkovi, když se ale ani on neprosadil, zaúřadoval sám. Ve vzduchu se dostal nad Gajiče a Bořilův centr prodloužený Masopustem poslal hlavou do sítě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z branky

Musa měl vzápětí dvě velké šance vedení zvýšit, které ovšem nevyužil, což vyšlo Slavii hodně draze. Štěpanovského dělovku tři minuty před koncem ještě Kolář vyrazil, po následném rohovém kopu ovšem využil Šural nedůslednosti domácí obrany a skóre srovnal.

Slavia po pěti ligových zápasech inkasovala a v Edenu se tak zrodila šokující remíza.

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branku: 68. Sima - 88. Šural. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Dobrovolný - Petřík (video). ŽK: Oscar, Musa - Čermák, Fousek, Dreksa, Moravec, Bariš.
Slavia: Kolář - Bořil, Kúdela, Karafiát (46. Olayinka), Oscar - Traoré - Jurásek (62. Sima), Stanciu, Lingr (46. Holeš), Provod (46. Masopust) - Musa (80. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Brno: Floder - Moravec, Dreksa, Gajič, Kotula - Pachlopník (45.+2 Hladík), Čermák (57. Šural), Sedlák, Fousek (72. Štěpanovský)- Růsek (57. Bariš), Přichystal. Trenér: Machálek.

Reklama

Související témata: