Hlavní obsah

Lukáš a Stožický se chtějí v Teplicích znovu prosadit

Josef PešoutSport.czPrávo

Stoper Petr Lukáš a záložník Vlastimil Stožický. To jsou dvě staronová jména, která se po půlroční pauze znovu objevují v sestavě prvoligových fotbalistů Teplic. Oba se vrátili do klubu z hostování a chtějí se znovu prosadit do týmu, který má za úkol napravit desáté místo z loňského ročníku první ligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ondřej Kušnír ze Sparty (vlevo) a teplický hráč Vlastimil Stožický na archivním snímku

Článek

„Příprava je hodně tvrdá. Ani jsem to tak náročné nečekal. Je toho dost. Trenér Rada přitvrdil,“ popisuje první dojmy z letního drilu Petr Lukáš, navrátilec z rakouského Lince. „Nastupuji znovu na místě stopera, ale nemám nic jistého. Zpočátku přípravy s námi nebyl Honza Hošek, který měl volno po mistrovství Evropy jedenadvacítek. Nyní naskočil do tréninku a bude to pro mě konkurence. Ale jsem rád, že hraji, a uvidíme, co bude v lize,“ přemítá Lukáš.

Tým se musí vyrovnat s odchodem pravého beka Vidličky do Sparty a pravého záložníka Verbíře, který ukončil kariéru. „Tvořili pravou stranu naší hry, byli jsme na sebe zvyklí. Vidlička odešel za lepším, což je fotbalový život. Přál bych si, aby Pavel Verbíř ještě rok s námi hrál, ale rozhodl se skončit a je na nás ostatních, abychom se s tím poprali i po herní stránce. V kádru jsou šikovní mladí hráči, ale nechci prorokovat, kdo se z nich prosadí. Musejí tomu dát všechno,“ uvažuje Lukáš.

Byl na testech v Polsku

Stožický na jaře hostoval v Ústí nad Labem, ale nepodařilo se mu s týmem udržet první ligu. „Nezvládli jsme důležité zápasy a ke konci už nešlo se záchranou nic udělat. Můj první cíl po sezóně byl, že preferuji zahraničí,“ svěřil se záložník. „Byl jsem týden na zkoušce v polské Gdyni, která pod českým trenérem Františkem Strakou sestoupila z tamní první ligy. Tým místo něj převzal další český kouč Petr Němec. Poznal jsem přístavní město Gdyni i moře, které bylo špinavé. Nakonec z mého angažmá sešlo a vrátil jsem se do Teplic, kde jsem se dohodl na další smlouvě. Z rodinných důvodů, protože čekáme druhý přírůstek do rodiny. Kdyby se Poláci ještě znovu ozvali, už bych je odmítl. Chci se soustředit jen na Teplice,“ tvrdí Stožický.

Poprvé v kariéře se potkal s trenérem Radou. „Když byl poprvé v Teplicích v sezóně

2007/2008, tak jsem zrovna působil v Jablonci,“ připomněl navrátilec.

Reklama

Související témata: