Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Teplice 0:2Léčba Kučerou zabrala, Teplice po čtyřech porážkách v řadě konečně vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Moulis 0 : 1
84. Trubač 0 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Teplická léčba novým trenérem Radimem Kučerou hned na první pokus zabrala. Severočeši totiž v utkání 10. ligového kola vyhráli v Mladé Boleslavi díky gólům Moulise a Trubače 2:0 a se svým soupeřem si vyměnili umístění v tabulce. Pro domácí tým byla prohra o to krutější, že přišla v jubilejním pětistém ligovém duelu a znamená propad v tabulce na patnáctou příčku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Teplic Pavel Moulis (vlevo) a David Černý se radují z gólu v utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Prostoru dostal teplický Moulis před domácí šestnáctkou až neskutečně. Túlio jen vyklusával, takže ho nestačil obsadit, Mazáň přiběhl rovněž pozdě, takže záložník Severočechů se do balonu přiťuknutého šikovně Marešem opřel levačkou a gólman Mikulec plachtil vzduchem marně.

Pro kouče Kučeru debutujícího na lavičce Teplic úleva, pro jeho svěřence také, protože v pramálo záživném a oboustranně opatrně vedeném duelu dvou týmů ze dna tabulky jim vedení pochopitelně pomohlo. Hlavně je uklidnilo, protože po čtyřech prohraných zápasech v řadě na tom byli se sebevědomím dost mizerně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V tvrdém souboji (zleva) Jakub Mareš z Teplic a Antonín Křapka z Boleslavi.

„I proto se budu snažit hráče přesvědčit, že v sobě mají potenciál na to, abychom začali sbírat body a v tabulce se posunuli výš. Chce to v první řadě zmobilizovat síly," nechal se slyšet nový teplický trenér hned při inauguraci uprostřed týdne.

Severočeši je zmobilizovali bez ohledu na kádr decimovaný zraněními  a nemocemi, neboť v Mladé Boleslavi se museli obejít i bez Žitného, takže soupeře do šance za celou první půli nepustili. Michal Škoda se sice hned v úvodu do střelecké příležitosti dostal, ale minul bránu, s Budínského pokusem z trestné kopu si poradil brankář Němeček, aby hned z protiútoku nabídl Moulis výstavní trefou nejhezčí fotbalový moment první půle.

Pochopitelně že v domácí kabině byla o přestávce pořádná bouřka, která Weberův tým probrala. Na dlouhé minuty přitiskl soupeře k šestnáctce a už po necelé čtvrthodině se mu nabídla možnost skóre srovnat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Škoda z Boleslavi neproměnil ve druhém poločasu utkání s Teplicemi penaltu.

Stoper Kučera si totiž sáhl v pokutovém území na míč, jenže Michal Škoda při exekuci penalty selhal. Brankář Němeček směr jeho střely vystihl, a když si zanedlouho po zmatcích před svou bránou poradil i s pokusem Douděry, Teplice to nejhorší přežily.

A za deset minut mohly vedení dokonce stvrdit. Fortelný ovšem po individuální akci trefil jen tyč. Teplice však tahle promarněná příležitost mrzet nemusela. Domácí brankář Mikulec jim totiž import tří bodů usnadnil. Šest minut před koncem vyběhl za šestnáctku, aby odkopl míč, jenže ho netrefil a Trubač skóroval do prázdné brány podruhé.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Mareš z Teplic a Antonín Křapka z Boleslavi.

Severočeši tak po čtyřech předchozích prohrách v řadě konečně vyhráli, Mladé Boleslavi naopak po jubilejním pětistém zápase v nejvyšší domácí soutěži zůstalo jen rozčarování a hořká pachuť.

Mladá Boleslav - Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 39. Moulis, 84. Trubač. Rozhodčí: Denev - Kubr, Leška. ŽK: Douděra.
Ml. Boleslav: Mikulec - Zahustel, Tatajev, Křapka, Mazáň - L. Mašek (46. Ikaunieks), Túlio - Graiciar (46. Klíma), Budínský, Douděra (73. Šimek) - Škoda. Trenér: Weber.
Teplice: Němeček - Vondrášek, T. Kučera, Shejbal (61. Hošek), Černý - Radosta  (82. Ljevakovič) Trubač, Moulis (90.+ 1 Kozák), Fortelný (90. Kodad), Jukl - Mareš. Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: