Hlavní obsah

Čontofalský zahájil s čistým kontem. Ale chtěli jsme vyhrát, tvrdil nový gólman Slavie

TEPLICE

Největší pozornost v dohrávce 4. kola fotbalové Gambrinus ligy v Teplicích na sebe poutal nový slávistický gólman Kamil Čontofalský, který se po zahraniční anabázi představil v české lize po dlouhých osmi letech. A premiéra v dresu červenobílých se někdejšímu brankáři Bohemky docela vydařila. Udržel čisté konto v zápase, který skončil bezbrankovou remízou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Slavie Kamil Čontofalský

Článek

Konečně se vyřešily jeho problémy s transferkartou z bývalého řeckého angažmá, takže se mohl už několik dní připravovat na debut v brance Slavie. „K tomu, proč se to na řeckém svazu zadrhlo, se nechci už vracet. Jakmile přišlo povolení, byl jsem v pohodě a těšil jsem se na zápas. Ale trenér mi nezaručil, že půjdu hned do branky jako jednička,“ líčil Čontofalský.

„Věřil jsem, že se dočkám už v Teplicích. Když jsem četl sestavu, našel jsem v ní svoje jméno. Mohu být spokojený s tím, že jsem nedostal gól, ale ještě větší radost bych měl, kdybychom vyhráli. To byl náš cíl. Nebylo to úplně bez chyb, ale za převahu bychom si zasloužili tři body,“ povídal gólman.

Třebaže nastoupil poprvé, s týmem je přes měsíc a půl. „S klukama jsem normálně trénoval, věděl jsem, jak na tom jsou. Nic mě nepřekvapilo. Věřím, že můžeme jít výkonnostně nahoru. Poznal jsem, že se dá liga hrát i mladíky,“ uvedl Čontofalský.

Kapitán Slavie Lukáš Jarolím gólmana pochválil: „Odehrál dobrý zápas. Situace a centry vyřešil s klidem a přehledem. Je vidět, že si věří a má něco za sebou.“ Remízu bral jako ztrátu. „Chybělo nám více klidu a mrzí mě, že rozhodčí nepískl jasnou penaltu na Jandu. Kdybychom dali gól, asi by se zápas vyvíjel jinak. I pak jsme měli dvě tutovky. Tentokrát se dalo v Teplicích vyhrát, protože zápas domácí nezastihl v nejlepší formě.“ K symbióze starších hráčů s mladíky Jarolím uvedl: „Je potřeba, abychom vytvořili tým bez ohledu na věk. Určitě máme předpoklady k ještě větší sehranosti a kompaktnosti.“

Radu mrzí zranění Mahmutoviče

Fotbalisté Teplic neskórovali v lize už potřetí za sebou. Od čtyřgólové přehlídky v Ostravě vyšli gólově naprázdno a v tabulce mají pouhé čtyři body. To je na ambiciózní klub, který chce vylepšit loňské desáté místo, opravdu málo...

„Trápí nás koncovka. O to víc je pro nás nepříjemná zpráva, že se proti Slavii zranil útočník Mahmutovič. A to už v páté minutě, a v poločase jsem ho vystřídal,“ uvedl trenér Petr Rada. „V oblasti nártu měl otevřenou ránu, která vyžadovala sedm nebo osm stehů. Stalo se to v souboji a nemohu říci, že mu to někdo udělal úmyslně. Každopádně jsme ztratili pro nejbližší dobu jediného typického útočníka. Musíme si v klubu sednout a najít řešení. Variant moc není,“ uvažoval teplický trenér, který v neděli oslavil 53. narozeniny.

O utkání se Slavií  se pak vyjádřil ve smyslu, že to byl více boj než fotbal. „Jediné pozitivum bych našel v tom, že jsme podruhé po sobě neinkasovali, když sečtu středeční pohár a pondělní ligu. Jsme v situaci, že musíme pracovat dál,“ mínil Rada.

Svého příchodu do Teplic z Liberce nelituje. „Takhle jsem se v květnu rozhodl a stojím si za tím. Proč jsem změnil klub, to vím jenom já,“ prohlásil. Zajímavostí je, že v příštím kole hrají dosud nevýrazné Teplice právě v Liberci, který předvádí jeden z nejpohlednějších fotbalů v lize...

Reklama

Související témata: