Hlavní obsah

Slavnosti vína přišly Doškovi vhod, potřeboval se opít

Pět minut před koncem zápasu zajistil svému mužstvu cenný bod z Edenu a dal svůj celkově 75. ligový gól, takže do klubu kanonýrů mu chybí rovná závěrečná čtvrtka z potřebné stovky. A přece střelec fotbalového Slovácka nebyl po utkání na Bohemians 1905 spokojený. „Jsem zklamaný. Gól jsem sice dal, ale předtím dva zazdil. Mohli jsme tu vyhrát,“ litoval dlouhán Libor Došek (33).

Foto: Josef Pešout, Právo

Libor Došek

Článek

Na hřišti ho se 199 centimetry výšky nikdy nepřehlédnete. Také na Bohemce psal Libor Došek zajímavý příběh. V prvním poločase trefil hlavou tyč. Hned dvě minuty poté, co domácí Bartek ke konci zápasu nůžkami parádně otevřel skóre, měl vyrovnání na zlatém podnosu. Naservíroval mu ho Hlůpik, jenže Došek před prázdnou brankou zaškobrtl, míč téměř netrefil a ten se mu mezi nohama odkutálel dál. „Tak jsem se na zakončení soustředil, až jsem se přesoustředil a posral to,“ sypal si popel na hlavu.

„Libor se mohl střelecky chytit už v prvním poločase. Pak jsem nechápal, co se také metr před brankou dá neproměnit,“ kroutil hlavou trenér Miroslav Soukup.

Teprve pět minut před koncem se Došek dočkal. Vrhnul se po centru střídajícího Lukáše a hlavou v krkolomné pozici vyrovnal. „Paradoxní je, že jsem se trefil z nejsložitější pozice z mých šancí,“ poukázal autor gólu.

„Pořád jsem věřil, že takový zápas nemůžeme prohrát, že se někdo trefí. Na mě už to ovšem nevypadalo. Jsem ovšem zklamaný, je neuvěřitelné, co nedám...“ líčil Došek po remíze 1:1.

Libor Došek ze Slovácka (vpavo) a Jiří Krejčí z Příbrami.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Slovácko má zraněných jako Arsenal

„Asi se půjdu opít, abych si pročistil hlavu,“ vyhrožoval útočník, který svého času dokázal Spartě vystřílet mistrovský double. Po návratu z Prahy k tomu měl ideální příležitost. Celý víkend přece v Uherském Hradišti probíhají Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, takže burčák teče proudem.. „To se mi opravdu hodí,“ usmál se hořce.

Došek je letní posilou a se dvěma góly i nejlepším střelcem Slovácka. „Libor odvádí spoustu černé a tvrdé práce. Pere se v šestnáctce se stopery a takový útočník nám loni chyběl. Jen se zeptejte Nikla a dalších, jak těžko se na Doška hraje,“ cení si kouč Soukup. „Jeho přínos je pozitivní. Jsem rád, že k nám přišel. Jen se potřebuje chytit střelecky.“

Došek to jako většina dlouhánů nemá jednoduché. Na předchozích štacích nejednou býval u fanoušků vlastního klubu v nemilosti. Teď je to jiné, příznivci Slovácka i v Edenu vyvolávali jeho jméno. „Fanoušci jsou fantastičtí a stojí za mnou, i když po zahozené tutovce ve druhém poločase by mě nejradši neviděli,“ ocenil Došek.

Pro svůj klub je teď obzvlášť cenný. Slovácko má velkou marodku, kromě Volešáka, Kuncla či Perútky jsou na ní také útočníci Ondřejka a Fujerik. „Nechci se přirovnávat k Arsenalu, ale máme tolik zraněných jako Arséne Wenger. Musíme tak dávat šanci mladým hráčům, kteří se snaží, ale pořád je to málo. Nemám problém s tím kluky postavit, ale my potřebujeme získávat body,“ řekl Soukup.

Reklama

Související témata: