Hlavní obsah

Bohemians 1905 jednají o hostování útočníka Krajáka ze Sparty

PRAHA

Kádr fotbalistů Bohemians 1905 rozšíří Ondřej Kraják. Vedení klubu jedná o jeho hostování ze Sparty, dvacetiletý útočník již trénuje s novým týmem v Ďolíčku. Kraják by měl pomoci zacelit mezeru po Lukáši Hartigovi, který odešel do Slovanu Bratislava.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Bohemians 1905

Článek

"Po odchodu Lukáše Hartiga jsme hledali mladého agresivního útočníka, který by svým charakterem a pojetím hry zvýšil konkurenci v mužstvu. Ondru Krajáka zná trenér Pavel Medynský ještě z dob svého působení ve sparťanské mládeži, což urychlilo celý proces výběru," uvedl pro klubový web ředitel Bohemians 1905 Ladislav Valášek. "Předpokládáme, že do konce týdne se dořeší smluvní a další formality nejen mezi kluby, ale i vůči fotbalové asociaci," dodal.

Vedení klubu dalo přednost příchodu mladého útočníka ze sparťanské rezervy před vlastními odchovanci. Chce dát prý mladým hráčům šanci řádně se připravit na juniorskou ligu. "Na naše talentované odchovance samozřejmě dál pamatujeme. Například útočník Dominik Vašut, který je o rok mladší než Kraják, má určitě potenciál k dalšímu růstu," dodal Valášek.

Kraják začínal s fotbalem v rodném Hradci Králové, v dorosteneckém věku zamířil do Sparty, kde od loňského roku usiluje o místo v sestavě rezervy. V této sezoně nastoupil do pěti zápasů druhé ligy.

Reklama