Hlavní obsah

Slávistickým spasitelem se Blažek nestal, kouče Petrouše však bránil

PRAHA

Slávistickým spasitelem se nestal, i když v malém pražském derby s Duklou k tomu hned několik příležitostí měl. Vytoužený gól však při návratu do Edenu třiadvacetiletý Jan Blažek v pátečním prologu k sedmému ligovému kolu nevstřelil, takže Slavia zase nevyhrála a nespokojenost v Edenu graduje. Hlavně trenér Petrouš to schytává ze všech stran. „Ten ale za ztracené body nemůže, vina je na nás, hráčích,“ bránil kouče útočník, jenž přišel z Liberce na hostování.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Jan Blažek uniká Ondřeji Vrzalovi z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Byla to akce kulový blesk. Teprve ve čtvrtek se Slavia dohodla s Libercem na Blažkově hostování, takže v novém mužstvu si mladý útočník poprvé zatrénoval čtyřiadvacet hodin před zápasem s Duklou. „V tom problém nebyl. S některými kluky už jsem tady ve Slavii hrál, s jinými se potkával v různých reprezentačních výběrech. Okamžitě mě vzali a pomohli,“ nedělal Blažek vědu z návratu do slávistického dresu po třech letech.

V éře neomezeného slávistického vládce Karla Jarolíma v Praze skončil a pakoval se zpátky do Liberce, teď po něm Slavia sáhla znovu. „V Liberci jen paběrkoval,“ věří trenér Michal Petrouš, že právě Blažek probudí jeho tým ze střelecké latergie. Hned v premiéře s Duklou k tomu třiadvacetiletý útočník skutečně několik příležitostí měl, několikrát ovšem pálil vysoko nad, těsně před přestávkou pak jeho hlavička jen těsně míjela tyč Radovy brány.

„Ani on, ani další hráči neměli srovnanou mušku. Všechno lítalo nad. O to větší škoda Blažkovy hlavičky, která minula tyč skutečně o centimetry,“ litoval Petrouš.

„Moje chyba, že jsem šance, do nichž jsem se dostal, nevyřešil správně. Beru to na sebe, chybělo mi víc štěstí.  Ale když budu takto dál pracovat, určitě se mi to vrátí,“ přiznával Blažek, že zápas s Duklou rozhodnout mohl a Slavii tak před derby se Spartou mohl nasměrovat do klidnějších ligových vod.

"Trenér góly střílet nemůže"

Teď bude on, stejně jako jeho spoluhráči čekat, na čem se majitelé klubu usnesou a zda kouče Petrouše u mužstva ponechají. „Vina je na nás, hráčích, trenér za remízu nemůže. Na Duklu jsme byli dobře připraveni, i taktika byla správná, v první půli jsme hosty k ničemu nepustili. Jen zakončení chybělo,“ uznával Blažek, že Petrouš za své svěřence těžko může střílet góly.

„Přitom jsem hned po příchodu cítil, jak celé mužstvo chce dát do derby s Duklou všechno. Bojovat za Slavii i trenéra,“ vnímal liberecký útočník hned po příchodu pozitivní atmosféru, která v mužstvu vládla. „A při utkání to muselo být vidět také,“ dodával kvapně.

Fanoušci ovšem na pocity nedali a po bezgólové remíze skandovali: My chceme Slavii! Petrouš ven. A Blažek si přitom moc dobře uvědomoval, jak těžká bude jeho role slávistického spasitele.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články