Hlavní obsah

Slovácko - Budějovice 2:0Slovácko po zlepšeném výkonu po přestávce zdolalo Budějovice 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Došek 1 : 0
73. Pavelka 2 : 0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka prodloužili šňůru neporazitelnosti na čtyři zápasy, když zvládli důležitý domácí zápas s Českými Budějovicemi. Jihočechy, kteří ještě v této sezoně nevyhráli, porazili po trefách Doška a Pavelky 2:0.

Článek

V úvodních minutách utkání byl k vidění z obou stran fotbal plný nepřesností a chyb, překvapivě aktivnější byli ale hosté, kteří vybojovali dva rohové kopy. Jenže s nimi naložili bídně a míč ve všech případech poslali pouze do rukavic brankáře Filipka.

Postupem času se sice hra vyrovnala a domácí se začali více tlačit do ofenzivy, jenže problémy v rozehrávce a nezáživná podívaná pokračovaly. Z letargie diváky probrala až šance Doška, který dostal trochu prostoru v šestnáctce po centru z pravé strany, domácímu útočníkovi ale střelu zablokovala obrana.

Slovácko se do další šance mohlo dostat ve 35. minutě, akci ale zkazil sám záložník Pavelka, jenž místo postupu na Křížka zvolil nesmyslně střelu z třiceti metrů.

Budějovice mohly kontrovat po pohledném sólu Sandra, který prošel přes čtyři hráče, předložil míč Čirkinovi, ten však se svou příležitostí naložil podobně jako Pavelka a vystřelil vysoko nad.

Slovácko se probralo až po změně stran a poprvé zahrozilo ve 49. minutě, kdy si míč vyměnili Pavelka s Valentou a jen zákrok brankáře Křížka zabránil tomu, aby střela z kopačky Valenty skončila v síti.

Varování Budějovičtí nevzali vážně, a tak o minutu později už pykali. Valenta poslal na levé straně dopředu Lukáše, jehož přízemní centr přistál až u nohy Libora Doška, a ten už věděl, kam jej poslat.

Po vstřelené brance mohli domácí přidat, ale Lukášova střela mířila pouze doprostřed branky, kde stál připravený Křížek.

To bylo ale na chvíli ze strany domácích vše a hosté se nadechli k velkému tlaku. První střelu hostí na branku v podání Machovce bezpečně kryl Filipko. Ten by moc šancí neměl proti střele Stráského, ale hostující útočník po přihrávce Sandra ve vyložené šanci minul míč. Podobně si vedl o chvíli později Klesa, který šel dokonce sám na Filipka, domácí gólman jej ale vychytal. Budějovice v tu chvíli ovládaly hru a domácí čelili velkému tlaku.

Z toho se vymanili až po hodině hry, ale hned z toho byla obrovská šance. Po faulu na Pavelku kopal Valenta přímý kop, centr se snesl až k hlavě Korduly, který ale branku netrefil.

V 73. minutě šli domácí už do dvoubrankového vedení. Pavelka dostal parádní pas mezi obránce Budějovic od Valenty a sólo na brankáře Křížka zakončil trefou k zadní tyči.

Hosté se sice nevzdali a bojovali, domácí obrana ale spolehlivě odvracela její pokusy jako v případě průniku Stráského po Klesově pasu, který znemožnil Reinberk. Domácí zase pravidelně pronikali do otevřené obrany a Libor Došek hlavičkoval k tyči, ale znovu jej vychytal Křížek.

O chvíli později postupoval na hostujícího brankáře Daníček, přihrál před branku na Pavelku, toho ale stačili pokrýt obránci. A protože si cestu mezi tyče nenašla ani střela Valenty z přímého kopu, zvítězili domácí 2:0.

1. FC Slovácko - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0)
Branky: 50. Došek, 73. Pavelka. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Handlíř. ŽK: Košút, Kubáň - Machovec, Stráský, Čirkin. Diváci: 4950.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Košút, Trousil, Kubáň - Pavelka (89. Jeleček), Kordula, Valenta, Kerbr (66. Daníček) - Lukáš (81. Ondřejka), Došek. Trenér: Soukup.
České Budějovice: Křížek - Machovec, Horejš, Lengyel, Novák - Bakala, Otepka (67. Hudson), Klesa, Sandro (80. Pecka), Čirkin - Ondrášek (45.+1 Stráský). Trenér: Cipro.

Reklama