Hlavní obsah

Džekův nástupce Mahmutovič zase řádí, a tak Teplice stoupají

PRAHA

Ambicióznímu Jablonci či obhájci titulu z Plzně jsou teď bodově rovni. Fotbalisté Teplic stoupají tabulkou Gambrinus ligy strmě vzhůru a děkovat za to musejí hlavně jednomu muži. Bosenský útočník Aidin Mahmutovič (25) se v neděli dopoledne postaral o jedinou trefu utkání na Žižkově. Nástupce hvězdného Edina Džeka dal vítězný gól Teplic ve všech třech posledních kolech, z nichž Radův tým vytěžil plný počet devíti bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplický útočník Aidin Mahmutovič se raduje z branky.

Článek
Fotogalerie

Po zdařilé kanonádě v prvním kole v Ostravě nebyli fotbalisté Teplic schopní další tři kola vstřelit gól. Na nohy je postavila až pozoruhodná série Aidina Mahmutoviče. Bosenský kanonýr nejprve otevřel skóre vítězného duelu v Liberci (2:0), minule proměnil v posledních sekundách penaltu proti Příbrami (2:1) a teď si v 68. minutě připsal jediný gól nedělního utkání na Viktorii Žižkov.

Myslel si, že mu Vaclík zlomil nohu

„Jsem útočník, je to má práce. V posledních kolech se nám daří celému týmu,“ pochvaloval si útočník. „Aidin skóroval díky svojí pracovitosti v pokutovém území. Jsem rád, že jsme tak udrželi kontakt se špičkou tabulky,“ liboval si také trenér Petr Rada.

Teplice a jejich kanonýr těží i z výkonů Chorvata Keriče, který přišel na hostování ze Sparty. „Pomohl mi. Vyhovuje mi, že po jeho příchodu jsme začali hrát na dva útočníky. Myslím, že to je pro mě i pro mužstvo lepší.“

Útočník Aidin Mahmutovič ošetřovaný masérem Teplicfoto: Právo/Petr Horník

Po přestávce musel Mahmutovič nejdřív přečkat ostrý faul brankáře Vaclíka. A také sprosté nadávky žižkovských diváků. „Já si v první chvíli myslel, že mi zlomil nohu! Byl to ošklivý faul, dost mě to bolí. Žižkovští diváci opravdu nebyli moc slušní. Ale my si hráli to svoje a zaslouženě vyhráli.“

Jen o vlásek unikl vyloučení

Hrdina zápasu přitom mohl být klidně vyloučen. V prvním poločase za protesty vyfasoval žlutou kartu a ve druhém dějství pak po odpískání míč kopl do sítě. „To uznávám. Žlutou jsem dostal úplně zbytečně. Měl jsem nějaké nervy, už to nesmím dělat. Když jsem pak po odpískání kopl do míče, vůbec mi nedošlo, že už jednu kartu mám. Kdyby mě rozhodčí vyloučil, to by mi trenér Rada dal!“ uculoval se po utkání.

Žižkovský Marcel Šťastný (uprostřed) se snaží zastavit Mahmutoviče z Teplicfoto: Právo/Petr Horník

Kouč Teplic potvrdil, že žádnou nedisciplinovanost trpět nebude. „Žlutou kartu dostal úplně zbytečně, za to jsou u nás sankce. Takové věci trestáme a nepřehlížíme je,“ pokyvoval Rada. Jinak si se vznětlivými Balkánci nedělá vrásky. „Nemám s nimi žádný problém. Ljevakoviče znám delší dobu, je to inteligentní kluk. Čajič je ještě příliš mladý na to, aby měl nárok zapojovat se do debaty. A Mahmutovič také pochopil, kudy pro něj vede cesta.“

Kam dojde v Džekových stopách?

Bosenský střelec by se určitě nezlobil, kdyby šel ve stopách svého krajana Edina Džeka. Bombarďák zamířil ze Stínadel do Wolfsburgu a teď už válí za Manchester City. „Džeka samozřejmě sleduji, stejně jako všechny velké ligy. Mně se v Teplicích líbí, jestli je o mě zájem v zahraničí, to se zeptejte v klubu... Rád bych se v této sezóně české ligy dostal přes deset nastřílených gólů, chceme se prát o poháry,“ plánuje Mahmutovič.

Reklama

Související témata: