Hlavní obsah

Hradec - Bohemians 1905 2:0Hradec utnul čekání na gól a porazil 2:0 Bohemians 1905

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Dvořák 1 : 0
50. Klapka 2 : 0

HRADEC KRÁLOVÉ

Fotbalisté Hradce Králové utnuli sérii pěti soutěžních porážek vítězstvím 1:0 nad Bohemians 1905. Úvodní gól dal v 31. minutě Dvořák, který tak protrhl 391 minut dlouhé čekání na hradecký gól. Krátce po změně stran pojistil výhru Klapka. Hradec tak bodoval poprvé od 2. kola, Bohemians naopak mají z posledních sedmi zápasů venku bilanci jediné výhry a jediného vstřeleného gólu.

Článek

Hradec potřeboval po sérii nepovedených zápasů konečně bodovat, hosté zas venku nejsou tak nebezpeční jako v domácí prostředí, a tak se hrál dlouho opatrný fotbal.

Jako první zahrozili hosté v 17. minutě. Šumský našel z přímého kopu hlavu Nešpora, který ale poslal míč těsně vedle. A tak udeřilo na druhé straně a hlavní roli hrála znovu standardní situace. Po dlouhém centru do šestnáctky se k míči dostal zcela osamocený Malinský, vrátil ho před branku, kde ho patičkou tečoval do branky Dvořák. Připsal si tak svůj druhý gól v sezoně a teprve pátou trefu Hradce.

Hned v zápětí se snažil o vyrovnání útočník Bohemians Škoda, ale v těžké pozici mířil vedle. Ve stoprocentní šanci se však těsně před půlí ocitl hradecký útočník Malinský, který postupoval z úhlu sám na brankáře Sňozíka, ale kapitán Bohemians hosty zachránil od gólu do šatny.

Co se nepovedlo před přestávkou, povedlo se pět minut po změně stran. Klapka v souboji přetlačil Cseha a poslal míč do sítě přes padajícího Sňozíka. Brankáři Bohemians tak ještě více pokazil jubilejní 150. ligový zápas.

Hosté se sice snažili ještě s nepříznivým vývojem zápasu něco udělat, ale přes pozorně hrající obranu Hradce se těžko prosazovali. Když už se to povedlo Škodovi, jeho ránu tečovali obránci těsně nad. Proti hlavičce Lukáše po rohovém kopu zas skvěle zasáhl brankář Lindr. V nastavení pak Škoda hlavičkoval jen o centimetry mimo.

FC Hradec Králové - Bohemians 1905 2:0 (1:0)
Branky: 31. Dvořák, 50. Klapka. Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Gallo. ŽK: Poděbradský - Růžička, Škoda. Diváci: 4890.
Hradec: Lindr - Poděbradský, Fukal, Chleboun, Zelený - Rezek (89. Plašil), Janoušek, Fischer, Klapka - Dvořák (79. Černý), Malinský (78. Štěpán). Trenér: Kotal.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Růžička - Moravec, Šumský (68. Bálek), Borek (60. Budinský), Bartek - Nešpor (71. Michálek), Škoda. Trenér: Medynský.

Reklama