Hlavní obsah

Budějovice vybojovaly proti Plzni bod, Dukla udolala Příbram

Fotbalisté Českých Budějovic přivítali v pátečním utkání 8. kola fotbalové ligy mistrovskou Plzeň a vybojovali bod za bezbrankovou remízu. Jihočeši tak stále čekají na první letošní výhru, Plzeň zase trochu přibrzdila ve stíhání čela tabulky. V druhém pátečním souboji zdolala pražská Dukla oslabenou Příbram 2:1. Příbramští hráli už od 27. minuty bez vyloučeného Ricky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nevyšlo to, ani s nabitou sestavou Plzeň Jihočechy neporazila.

Článek

Budějovičtí slíbili Plzni těžkou zkoušku na středeční pohárové utkání s gigantem - AC Milán. I přesto, že sezónu začali bídně a mají nejhorší obranu v celé lize. A zabojovali, neinkasovali a získali bod, přestože trenér Západočechů Vrba se držel svých slov a v lize nikoho na Ligu mistrů speciálně nešetřil. 

Ještě předtím přivítala Dukla Příbram v souboji zdánlivě takřka nevinném, ale s pořádně třaskavým podložím. Příbramští v minulosti odehráli několik sezón pod názvem Dukla, převzali i její trofeje za velká vítězství v dávné minulosti, což je nynějšímu vedení klubu z Julisky proti srsti.

A Pražany dráždilo i to, že příbramský boss Starka se před vzájemným duelem nechal slyšet, že jeho klub hraje proti Jakubčovicím. Právě od nich kdysi nová Dukla získala licenci na účast v profisoutěžích. Dukla se pomstila na trávníku a vyhrála těsně 2:1. Příbram hrála v deseti mužích od 27. minuty, kdy byl vyloučen Ricka.

Páteční program 8. kola:
Dukla Praha - 1. FK Příbram 2:1on-line
Branky: 16. Vorel, 48. Hanousek - 39. Wágner.
České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:0on-line

Reklama