Hlavní obsah

Potkávám známé, ale jde mi hlavně o dobré výsledky, říká Kozel o zápasech na severu

JABLONEC

Zajímavý fotbalový týden prožívá trenér pražské Dukly Luboš Kozel. Se svým týmem z Julisky absolvuje během pár dní dva soutěžní zápasy na půdě klubů, v nichž před několika lety sám trenérsky působil. Tedy v Jablonci a v Liberci. „Potkávám se s lidmi, s nimiž jsem spolupracoval, ale jde mi hlavně o to, abychom se na severu Čech prezentovali dobrými výsledky,“ říkal Kozel pro Sport.cz. po jabloneckém pohárovém duelu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér fotbalistů pražské Dukly Luboš Kozel.

Článek

Kozel začal svou trenérskou kariéru v I. lize na podzim 2007 na jablonecké lavičce, kde ale vydržel v roli hlavního kouče jen devět zápasů. Poté se rázem přesunul do Liberce, kde se stal  jedním z asistentů uznávaného trenéra Ladislava Škorpila. Od Ještědu zamířil do Dukly, kterou z postu prvního trenéra přivedl do nejvyšší soutěže. A díky účinkování Pražanů v Ondrášovka Cupu a v první lize se Kozlovi naskýtá i šance poměřit se se svými bývalými kluby.

V pohárovém duelu v Jablonci ale nenastoupila Dukla kompletní. „Už v sobotu hrajeme ligu, proto jsme nechali odpočinout některé klíčové hráče. Například Hanouska, Gedeona, Vorla, Malého, brankáře T. Radu. Berger šel na hřiště až v závěru. I bez nich jsme ale v Jablonci nepropadli, byť porážka 0:1 mrzí, jelikož jsme nevstřelili branku. V poslední minutě jsme mohli vyrovnat, kdybychom lépe vyřešili gólovou situaci,“ líčil Kozel, který přijel do Jablonce s Duklou vůbec poprvé.

„Ale byl jsem tady už jako liberecký asistent, takže to neberu jako výjimečnost. Ale je pravda, že mezi rolí asistenta a hlavního trenéra je rozdíl,“ svěřil se trenér Pražanů.

„Jeho“ Dukla po střetu s druhým týmem ligové tabulky Jabloncem v poháru hraje v lize se třetím Libercem. „To jsou prověrky jako hrom. Ale tomu se nevyhneme, když takhle rozhodl pohárový a ligový los,“ prohodil Kozel.

Jak se těší do Liberce? „Mužstvo Slovanu znám. Z Liberce jsem pryč necelé dva roky, a to není ve fotbale zase tak dlouhá doba na převratné změny. Ale mám respekt z toho, že Liberec je asi kvalitnější, než při mém působení. Tehdy tam ještě nebyli Jirka Štajner, Breznaník ani oba exbrněnští útočníci Rabušic a Šural. Tahle čtveřice dodává Slovanu velkou sílu v ofenzivě, na což se musíme připravit,“ dodal trenér Dukly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články