Hlavní obsah

Na odpočinek bude čas v reprezentační pauze, říká jablonecký záložník Loučka

JABLONEC

Bojovat v lize o přední příčky a dojít co nejdále i v Ondrášovka Cupu, takové jsou letošní cíle fotbalistů Jablonce. Zatím jim předsevzetí vychází, neboť se drží na druhém místě ligové tabulky a v domácím poháru učinili první krok k postupu do čtvrtfinále po vítězství nad Duklou Praha v úvodním osmifinálovém duelu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský záložník Ondřej Kúdela (vlevo) a záložník Jablonce Luboš Loučka.

Článek

„Narazili jsme na kvalitního soupeře. Dukla má šikovné kluky, kteří bojovali. Výsledek 1:0 vypadá skromně, ale věřím, že v odvetě u nich dáme gól a stvrdíme postup,“ uvedl jablonecký záložník Luboš Loučka po středečním zápase.

Patří k základním pilířům sestavy, když nastupuje pravidelně bez jediné absence. „Fotbal hraji kvůli tomu, abych byl na hřišti a ne abych seděl na lavici. Na odpočinek nemyslím. Teď nás čeká pondělní ligové utkání na Slovácku a pak přijde reprezentační přestávka, takže to bude příležitost ke zvolnění tempa. Ale unavený se vůbec necítím,“ tvrdil Loučka.

Záložník Ondřej Vaněk byl při situaci, kdy po faulu na něj nařídil rozhodčí penaltu ve prospěch Jablonce. „Protihráč mě sundal šlapákem, jasný pokutový kop. Dobře, že ho David Lafata proměnil. Akorát jsme měli ještě jeden gól přidat, abychom měli do odvety větší klid. Na Julisce to musíme ukopat,“ rozebíral Vaněk.

Na levém okraji jablonecké obrany odehrál celý zápas proti Dukle Filip Novák. „Jsem rád, že jsem se dostal do základní sestavy. Zápas byl náročný, ale myslím, že jsem ho zvládl. Nedostali jsme gól a z toho chceme vycházet i v odvetě,“ uvažoval fotbalista, který se hodlá v Jablonci ještě více prosadit, než dosud. „Na levé straně je obrovská konkurence, tedy Kovařík v záloze s Jablonským v obraně. Oba jsou velmi kvalitní a čekám na šanci. Dostal jsem pozvánku i do reprezentační „jedenadvacítky“ na příští týden. Spolu se mnou tam jsou i další tři jablonečtí spoluhráči, což je vynikající,“ dodal Novák.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice