Hlavní obsah

Matějovský nedohrál, na Španěly nejspíš nebude

PŘÍBRAM

Sparta získala v Příbrami tři body a s devíti vítězstvími dál kraluje lize. Přišla však o Marka Matějovského, který zápas nedohrál.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalista Sparty Praha Radek Marek Matějovský

Článek

„Už o přestávce jsem trenérovi řekl, že celý zápas nezvládnu. Třísla bolela, omezovala mě v pohybu a koordinaci,“ říkal smutně sparťanský režisér, který byl spokojený alespoň s vítězstvím. V pondělí by se měl hlásit na srazu reprezentace...

„S trenérem Bílkem jsem hovořil. Nedal jsem si nějaký časový limit. Uvidíme, jak na tom budu, ale bylo by nezodpovědné, kdybych věděl, že nemohu hrát a byl v mužstvu. Samozřejmě je mi líto, že přijdu o šanci zahrát si proti mistrům světa a Evropy Španělům, ale podstatné je, abych byl zdravý a ta pauza by mi mohla pomoct. Vždyť jsem před zápasem v Příbrami prakticky netrénoval,“ dodal Matějovský.

Naopak velkou radost prožíval po zápase Václav Kadlec, který po více než deseti měsících prolomil ligový střelecký půst. „Konečně jsem dal gól. Bylo to hrozně dlouhé. Na penaltu jsem si věřil a měl jsem i další šance. Hlavně ta hlavička byla gólová. Po jedné střele jsem měl smůlu, když lízla břevno, další vytáhl skvěle Hruška. Teď jen doufám, že mi to tam zase bude padat,“ přál si útočník Sparty.

Trenér Martin Hašek zdůraznil, že Sparta přijela do Příbrami s velkým respektem: „Tady se nám moc nedaří, ale do utkání jsme vstoupili dobře, dali jsme dva góly do poločasu a pak přidali třetí, zápas jsme měli pod kontrolou. Mohli jsme přidat i další branky. Jsem rád, že jsme zápas zvládli, ale říkat teď, že už je liga rozhodnutá, to určitě nebudu. Konec ještě zdaleka není. My jsme loni ztráceli na Plzeň dvanáct bodů a pak jsme se jí hodně přiblížili. Pořád platí, že hlavně Plzeň a Jablonec jsou naši největší soupeři.“

Hejda moc chyběl

Stoper Lukáš Hejda chyběl z trojice sparťanů, kteří nemohli v sobotu nastoupit kouči Příbrami Davidu Vavruškovi nejvíc... „Bylo to znát, ale Andrejevič nehrál špatně. Ve fotbale je to těžké, pořád musíte na něčem pracovat. Od pondělí jsem se v noci budil, jestli to Andrejevič zvládne, a pak udělá nesmysl někdo jiný, od koho to vůbec nečekáte. My prostě dostáváme nestrašnější góly v lize,“ říkal s lehkým nádechem bezmoci v hlase Vavruška.

„Dneska byla Sparta jasně lepší, přehrála nás. My jsme si ten zápas chtěli užít, škoda, že jsme nedali alespoň gól. Zachytal jsem si podobně jako na Dukle, jenže Sparta další šance proměnila. Tahle porážka nás ale určitě do kolen nesrazí,“ odmítl poraženeckou náladu kapitán Příbrami Aleš Hruška.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články