Hlavní obsah

Kalivoda zůstal srdcem dál ve Slavii. A tak ji ničí a ničí...

Proměněnou penaltou v Amsterdam Areně nasměroval fotbalovou Slavii před čtyřmi lety k historickému postupu do Ligy mistrů. Pořád ji má v srdci a o to paradoxnější je, že se záložník David Kalivoda již podruhé stal jejím katem. Dal jí gól jak za Teplice, tak v pondělí za Žižkov (1:0), čímž pokazil Strakovu premiéru. Po derby si dokonce užil bizarní děkovačky s černě oděnými fanoušky soupeře, jejichž tým svým gólem porazil.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Dal Slavii gól za Žižkov - a hned poté se David Kalivoda zdravil se slávistickými fanoušky...

Článek

Zatímco svému novému trenérovi nadávali, vám fanoušci soupeře fandili. Jak jste si takový zápas užil?

Užil... Mám znovu smíšené pocity, stejně jako jsem je měl, když jsem dal Slavii gól v Teplicích. Na Žižkově jsem ale proto, abych mu pomohl k nějakým bodům, což se tentokrát podařilo. Asi se mi proti Slavii střelecky daří, což je sice na jednu stranu smutné, na druhou stranu jsme ovšem získali důležité vítězství.

Jak vám bylo, když fanoušci Slavie hned po gólu oprášili skandování „Kalivoda, olé!“?

Byl to pro mě krásný pocit, vždyť ve Slavii jsem byl nějakých třináct let. S fanoušky prostě mám takový vztah. Myslím, že je to fantastické. Moc dalších hráčů to takhle asi nemá.

Zatímco hráči Slavie po zápase ke svým fanouškům nepřišli, vy jste si před slávistickým kotlem vychutnal sólo děkovačku. Jak vás to vůbec napadlo?

Mě ne, ale fanoušky. V tu chvíli jsem si řekl, proč ne? Zaslouží si to.

David Kalivoda z Viktorie střílí gól brankáři Slavie Čontofalskémufoto: ČTK/Stanislav Peška

Jenže hráči Slavie jim odmítli poděkovat kvůli tomu, že celý zápas nadávali trenéru Strakovi. Nebyla vaše sólo akce poněkud nekolegiální?

Nemyslím si. Šel jsem k fanouškům, protože je mám rád. Srdcem jsem navíc stále ve Slavii. Mají teď své problémy, ale nepřišlo mi, že by v tom bylo z mé strany něco špatného.

Věříte, že byste si ještě někdy mohl za Slavii zahrát?

No, bylo mi dvacet devět let... Ale do Slavie bych se určitě vrátit chtěl!

A jak vám je, když ji vidíte v takových problémech?

Daleko horší to bylo před půl rokem. Teď bude chvíli trvat, než si to sedne. Víc do toho nevidím, jen jako fanoušek Slavie. V kontaktu jsem jen s některými kluky. Jsou to pro mě zvláštní zápasy. Srdcem jsem ve Slavii a fotbalem na Žižkově.

Jak tedy jako fanoušek berete situaci Slavie?

Tuhle otázku jsem čekal... Nepřísluší mi to však hodnotit. Snad jen, že černá Slavii nesluší.

Reklama

Související témata: