Hlavní obsah

Olomouc v Příbrami vysoko prohrála, Jablonec otočil zápas proti Dukle

Přišli o devět bodů, na chvíli je dostali zpátky, teď už je zase nemají... Fotbalisté Olomouce hrají po trestu za korupční skandál o záchranu, jenže v Příbrami byli v duelu 11. kola naprosto neškodní a prohráli vysoko 1:4. Ve druhém sobotním duelu 11. kola Gambrinus ligy vedla domácí Dukla nad Jabloncem, jenže Severočeši nakonec zápas na Strahově ve druhém poločase otočili a vyhráli 3:1.

Foto: Petr Eret, ČTK

Pro Olomouc (vlevo Jakub Petr) byl duel v Příbrami hodně důležitý.

Článek

Hanáci přijeli do Příbrami s tím, že se pokusí bodovat, ale v prvním poločase jejich ambicím předváděná hra rozhodně neodpovídala. Domácí byli lepším mužstvem, připravili si víc šancí a zásluhou Pleškova trestného kopu šli zaslouženě do vedení. Před přestávkou mohla Příbram přidat i druhý gól, ale Wágner vyloženou šanci spálil.

Po změně stran posílili Hanáci ofenzívu Heinzem a měli skutečně první minuty ve své režii. Jenže v 59. min. vstřelil domácí Šlapák po spolupráci s Wágnerem druhou branku a Příbram měla znovu navrch.  Olomouc se oklepala, měla několik slibných příležitostí, Varadi dokonce trefil tyč, jenže trefa Koukala zápas definitivně rozhodla. Domácí nakonec zvítězili vysoko 4:1.

Dukla po třech dnech znovu s Jabloncem

Zvláštní příchuť pro všechny aktéry měl podvečerní duel. Dukla hrála s Jabloncem naposledy ve středu a po třech dnech ho vítala znovu. Ovšem zatímco v poháru ho hostila doma na Julisce, dnes se vzhledem k rekonstrukci trávníku hrálo na neutrálním Strahově.

Kozlovi svěřenci začali zápas aktivně a hned v samém úvodu měli dvě slibné šance. Slovenský legionář Lietava však bránu netrefil, Berger střílel rovněž mimo, na třetí pokus však Hanousek míč do sítě přece jen dostal. Jablonec začal úřadovat po změně stran. Beneš nejprve vyrovnal a když se pak v rozmezí tří minut trefili Zábojník a Piták, bylo po zápase.

Program 11. kola
Pátek
Liberec – Ostrava 3:2
Branky: 38. a 90. Nezmar, 19. Breznaník - 27. a 67. Svěrkoš.
Sobota
Příbram – Olomouc 4:1on-line
Branky: 36. Pleško, 59. Šlapák, 82. a 90. Koukal - 84. Varadi.
Dukla – Jablonec 1:3on-line
Branky: 24. Hanousek - 53. Beneš, 73. Zábojník, 76. Piták.
Neděle
15:00 Hradec Kr. – Slováckoon-line
15:00 Slavia – Č. Budějoviceon-line
17:00 Ml. Boleslav - Bohemians 1905on-line
17:00 Plzeň – Žižkovon-line
Pondělí
18:30 Teplice – Spartaon-line

Reklama