Hlavní obsah

Nesmíme se nabalzamovat tolik, abychom neusnuli na vavřínech, říká kanonýr Nezmar

Při absenci zranění doléčujícího Jiřího Štajnera byl hlavní postavou fotbalistů Liberce v zápase s Baníkem Ostrava stoper Jan Nezmar. Člen Klubu ligových kanonýrů ukončil čekání na svůj první gól v probíhajícím ligovém ročníku a dal hned dva! Z toho ten vítězný na 3:2 v poslední minutě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Nezmar byl proti Ostravě k nezastavení

Článek

Hodně jste si oddechl po závěrečném hvizdu rozhodčího?

Byl to těžký zápas. Musíme si nejprve přiznat, že jsme druhý poločas příliš nezvládli. Hodila by se nám osobnost jako je Jirka Štajner. Tedy hráč, který by vzal zodpovědnost na sebe. Vepředu jsme nepodrželi míč a ani jsme dobře nekombinovali. Prostě jsme neběhali tolik, abychom měli hru pod kontrolou. Baník se dostával do zápasu a rostlo mu sebevědomí. A nakonec nás potrestal vyrovnáním. Uznávám, že jsme si vítězství asi nezasloužili.

Můžete popsat svoje dvě trefy do ostravské branky?

Oba góly padly po standardkách. Balón letěl někam jinam, ale vrátil se do hry. Před první brankou vracel Šural míč a já jsem skočil rybičku. Gólman ještě výborně zasáhl a měl jsem pocit, že to bylo za lajnou. A pak mě říkali, že to byl gól. Před druhou brankou jsem měl štěstí, že jsem balón trefil skluzem a šlo to do sítě. V první chvíli jsem nevěděl, jak to dopadlo, protože obránce na mě ležel.

V tabulce se Slovan drží nahoře. Je to pro vás balzám za loňskou sezónu, kdy se Liberci příliš nedařilo?

Pravdou zůstává, že jsme na tom lépe než před rokem nebo na jaře. Ale nesmíme se nabalzamovat tolik, abychom náhodou neusnuli na vavřínech (úsměv).

Na svém kontě teď máte už 102 ligových gólů. Jak si toho vážíte?

Určitě moc. Stovku branek jsem vstřelil z postu útočníka, ale poslední měsíce hraji na jiném místě a moc se do šancí jako stoper nedostávám. I když při standardních situacích jsem mohl skórovat už předtím a bylo mojí chybou, že jsem je neproměnil.

Nečekal jste, že byste se mohl vrátit do útoku právě v zápase s Ostravou?

Tahle varianta, že bych šel zpátky na hrot, nebyla při přípravě v týdnu ani v náznacích. Do útoku máme momentálně mladé kluky.

Co říkáte na aktuální libereckou marodku?

Trochu se nám to nakupilo. Kromě Štajnera chyběl ze základu i Kelič. Odstoupili Breznaník s Polákem, k dispozici nebyl ani Bosančič. Přitom až dosud jsme žádné větší zdravotní problémy neměli. Možná je vznik zranění daný i horším počasím a větší zimou.

Liga běží dál. Jaké jsou ambice?

Musíme tvrdou prací potvrdit ten dárek, jaký jsme dostali v duelu s Ostravou v podobě tří bodů. V popředí dál budou Sparta, Jablonec asi i Plzeň a chceme se držet v kontaktu s nimi.

Reklama