Hlavní obsah

Nepopsatelný pocit dát vítězný gól v Ďolíčku, řekl Novák

Fotbalistovi Bohemians 1905 Vojtěchu Novákovi se v utkání 12. kola první ligy splnil dětský sen, když vítězným gólem v 73. minutě rozhodl v Ďolíčku o výhře "Klokanů" 2:1 nad Příbramí. Osmnáctiletý záložník pak trefu oslavil poblíž diváků, kteří zápas kvůli opatřením v boji proti koronaviru sledovali zpoza stadionu na štaflích naproti hlavní tribuně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vojtěch Novák z Bohemians (druhý zprava) přijímá gratulaci od spoluhráčů k vítěznému gólu.

Článek

"Nepopsatelný pocit dát vítězný gól v Ďolíčku. Odmala jsem v to věřil a jsem rád, že se sen stal skutečností. Už před zápasem jsem si říkal, že když dám gól, poběžím za fanoušky," řekl Novák v nahrávce pro média od klubu.

"Je to zvláštní. Ještě rok zpátky, na začátku minulé sezony, jsem všechno sledoval z tribuny jako dorostenec a teď už jsem na hřišti. Ještě se mi povedlo v Ďolíčku dát gól. Je to krásný pocit," uvedl odchovanec vršovického celku.

V nejvyšší soutěži si Novák připsal 10. start, ale teprve druhý v základní sestavě. Dočkal se druhé ligové branky v kariéře, poprvé skóroval před týdnem při prohře 1:2 v Jablonci.

"Trenér po mně chce, abych si věřil. A když něco zkazím, abych nepřestal pracovat a hrál dál svoji hru, na kterou jsem zvyklý. Díky ní se pomalu dostávám do základní sestavy," prohlásil Novák, který se trefil ve druhém z posledních tří kol.

Pražané proti Příbrami vyhráli poprvé po čtyřech ligových zápasech. "Utkání splnilo naše očekávaní. S Příbramí to byla válka, nic se nezměnilo. Jenom se válčilo. Z toho mála, co jsme měli, jsme vytěžili maximum. Udrželi jsme tady tři cenné body," konstatoval Novák.

Reklama

Související témata: