Hlavní obsah

Sparta porazila nováčka a je dva body za Slavií. Kouč Dostálek po senzačním obratu slaví výhru

dos, rjmČTKSport.cz
Aktualizováno

Vedoucí Slavii duel ve Zlíně odpadl, sešívaní jsou v karanténě. Ve středu jsou ale na programu další zápasy 12. kola. Liberec vyhrál nad oslabenou Opavou 2:0 a Zbrojovka Brno, kterou poprvé vedl jako hlavní kouč Richard Dostálek, zvítězila po dramatickém závěru nad Slováckem 2:1. Sparta potvrdila roli favorita a porazila doma nováčka z Pardubic 2:0. Letenští jsou na druhém místě tabulky, na vedoucí Slavii ztrácejí dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost. Do sítě Pardubic se trefil střelec Lukáš Juliš, na snímku oslavuje se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Slovan bleskově vedl, když už v první minutě fauloval ve vápně mladíček Blažej při premiérovém startu v lize Rabušice, který nařízený pokutový kop proměnil. Pojistku do pauzy přidal Kačaraba, který se prosadil po rohovém kopu. Opava tak z šesti posledních kol získala jediný bod.

Hektické hodiny má za sebou Zbrojovka Brno. Nováček hostí Slovácko poprvé pod vedením Richarda Dostálka, jenž v pozici hlavního kouče nahradil den před zápasem odvolaného Miloslava Machálka. Když se v 76. minutě ujalo Slovácko vedení, nevypadalo to se Zbrojovkou dobře. Jenže pak přišel báječný finiš. Nejprve z penalty srovnal Vaněk a v úplném závěru Fousek urval pro Brno tři důležité body za výhru 2:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fotbalisté Brna se radují z gólu. Vlevo je sleduje Michal Tomič ze Slovácka.

Sparta na Letné potvrdila roli favorita a porazila nováčka z Pardubic 2:0. Pražany poslal do vedení kanonýr Juliš, deset minut před koncem pak pojistil vítězství borců v rudých dresech stoper Čelůstka.

Program 12. kola fotbalové Fortuna ligy:
Úterý
Karviná - Jablonec 2:2
Mladá Boleslav - Ostrava 1:3
Olomouc - České Budějovice 1:1
Bohemians - Příbram 2:1
Plzeň - Teplice 7:0
Středa
Liberec - Opava 2:0
Branky: 2. Rabušic z pen., 39. Kačaraba.
Brno - Slovácko 2:1
Branky: 85. Vaněk z pen., 90.+1 Fousek - 76. Srubek.
Sparta - Pardubice 2:0
Branky: 11. Juliš, 80. O. Čelůstka.
Zlín - Slavia odloženo

Reklama