Hlavní obsah

Generálka na Barcelonu vyšla Plzni náramně, Hradci nastřílela „bůra“

Pět gólů vstřelili Hradci Králové fotbalisté Viktorie Plzeň ve 12. kole české nejvyšší soutěže. Vrbovi svěřenci se tak dobře naladili na úterní zápas Ligy mistrů proti nejlepšímu týmu Evropy z Barcelony. Proti Východočechům se dvakrát trefil Bakoš, svým sólem přes celé hřiště a gólem na závěr překvapil Petržela. Plzeň se vítězstvím dostala na druhou příčku tabulky. Ve druhém pátečním utkání remizovali fotbalisté Bohemians 1905 s Olomoucí 1:1.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost fotbalistů Plzně po jednom z gólů do hradecké sítě.

Článek

Plzeňští vlétli na Východočechy hned od začátku zápasu a již v jedenácté minutě byli odměněni úvodní brankou. Po centru z rohového kopu se nejlépe zorientoval stoper Čišovský, který zblízka propálil Koubka. Vrbovi svěřenci byli aktivnější i po zbytek úvodní půle, dalších gólů se však dočkali až po změně stran.

Přesně po hodině hry využil zaváhání v hostující obraně Bakoš, který sebral odražený balón a propálil hradeckého brankáře. O čtyři minuty později diváci ve Štruncových sadech v údivu hleděli na představení, které jim předvedl Petržela. Reprezentační záložník se chopil míče u vlastního vápna, přesprintoval s ním celé hřiště a pod padajícím Koubkem skóroval.

Marián Čišovský z Plzně (vlevo) střílí gól do hradecké sítě.foto: ČTK/Petr Eret

To ale stále nebylo všechno. Vražednou desetiminutovku domácích završil v 69. minutě opět Čišovský, který svým důrazem před bránou zařídil další gól v síti votroků. A to i přesto, že za střelce branky byl označen hradecký bek Fukal. Poslední pátý zásah přidal znovu Bakoš, jemuž do samostatného brejku přihrál Petržela.

Klokani se s Olomoucí rozešli smírně

Duel v Edenu proti sobě svedl dva týmy, jimž se v posledních kolech příliš nedaří. Klokani chtěli na domácím prostředí podarovat třemi body kouče Pavla Medynského, který dnes slaví 47. Narozeniny. Olomouc zase potřebuje body jako sůl v bojích o záchranu v nejvyšší soutěži.

Medynský mohl společně se svými svěřenci slavit již ve 12. minutě. Borek vyslal do úniku Nešpora, který tváří v tvář překonal brankáře Zlámala. Body se však v Edenu nakonec dělily. Krátce před přestávkou našel Janotka na hranici velkého vápna Hořavu, který vypálil. Gólman Sňozík se po jeho přízemní střele k pravé tyči natahoval marně. Hosté dohrávali zápas o deseti, když se nechal v nastaveném čase vyloučit Škerle.

Program 12. kola:
Pátek
Bohemians 1905 – Olomouc 1:1on-line
Branky: 12. Nešpor - 45. Hořava.
Plzeň – Hradec Králové 5:0on-line
Branky: 60. a 79. Bakoš, 11. Čišovský, 64. Petržela, 69. vlastní Fukal.
Sobota
16:00 Ostrava – Duklaon-line
18:20 Sparta – Mladá Boleslavon-line
Neděle
10:15 Žižkov – Liberecon-line
15:00 České Budějovice – Příbramon-line
17:00 Slovácko – Slaviaon-line
Pondělí
18:30 Jablonec – Tepliceon-line

Reklama

Související témata: